Цените на жилищата в реално изражение, както и ипотеките, са

...
Цените на жилищата в реално изражение, както и ипотеките, са
Коментари Харесай

Над половината руснаци не могат да си купят жилище

Цените на жилищата в действително изражение, както и ипотеките, са намалели през последните 10 години, само че личното жилище остава недостъпно за над половината руснаци . Това разкриха във вестник „ Ведомости ” ръководителите на фонда за стопанската система на града Надежда Косарьова и Татяна Полиди, съобщи БГНЕС.
Хората разчитат на лични жилища поради националния план „ Жилище и градска среда ”. В него се предполагаше повишение на цените за жилища с 6-9 на 100, само че това е доста повече от предстоящата инфлация в размер на 4 % и увеличението на приходите на популацията. По съответствие сред цената на 1 квадратен метър и междинната заплата Русия отстъпва на множеството развити стопанска система и на страни като Мексико, Индия или Турция.
През 2014–2017 разполагаемите приходи на популацията падаха, през 2018 година се усилиха едвам с 0,1%, а за първата половина на 2019 година понижиха с 1,3% в годишно изражение, заяви Росттат. Без повишаването на приходите достъпността на лично жилище няма да се усили, счита експертката от Института за обществен разбор и прогнозиране Наталия Зубаревич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР