Цените на имотите в Калифорния карат все повече жители на

...
Цените на имотите в Калифорния карат все повече жители на
Коментари Харесай

Ето какво правят в Калифорния заради цените на имотите

Цените на парцелите в Калифорния карат от ден на ден поданици на щата да живеят в коли, микробуси и каравани, написа вестник Гардиън, представен БГНЕС.

Сан Франциско разгласи, че в рамките на града има 1794 души, които живеят в транспортни средства. Това е растеж от 45% единствено за две години.

В прилежащия окръг Аламида, където е град Оукланд, са записали 2817 живеещи в транспортни средства. Това е растеж от 100% по отношение на преброяването от 2017 година

Причините за това се бързо растящите цени на парцелите в региона. В Сан Франциско междинната цена на къща е 1,7 милиона $. Средният наем на апартамент с една спалня е невероятните 3700 $ на месец.

В най-големият град в щата Лос Анджелис растежът на живеещите в транспортни средства не е толкоз огромен, само че общия им брой е още по-впечатляващ. Според градските управляващи над 16 525 души живеят в 9981 транспортни средства, което е растеж от 28%.

Властите са принудени да търсят салдото сред подпомагането на изпитващите компликации хора и недоволствата на останалите жители от тях.

Някои градове, като Сан Франциско и Бъркли, вкараха забрани за паркирането на огромни транспортни средства на редица улици. Това докара до налагането на санкции или отнасянето с автовози на каравани, които хора употребяват като собствен дом.

Не всички, принудени да живеят в транспортни средства, са небогати или безработни. 44-годишният Роберто Лопес работи като строителен служащ и получава по 25 $ на час. Той съумява да си откри работа по 40 часа седмица, само че парите отново не му стигат, с цел да наеме жилище.

„ Мислех си, че мога да си разреша апартамент без проблеми. Но се оказа, че няма нито един под 2000 на месец ”, споделя Лопес. Мъжът живее в черен ван, под мост на една от автомагистралите край Оукланд. Лопес споделя, че роднините му мислят, че несъмнено е наркоман или пияч, с цел да живее по този начин, само че самия той назовава мястото за живот „ положително ” и съседите си в други транспортни средства „ другари ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР