Цените на горивата у нас бележат нови върхове - бензинът

...
Цените на горивата у нас бележат нови върхове - бензинът
Коментари Харесай

Икономист прогнозира 6 лева за литър гориво

Цените на горивата у нас бележат нови върхове - бензинът мина 3,40 лв.. Почти 3,60 лв. доближава цената на дизела. Според икономиста Михаил Кръстев цените на горивата могат да доближат до доста по-високи стойности - даже до 6 лв.. А от 2023 година огромна е вероятността да плащаме 5 лв. за литър.

Той уточни, че може да се окаже, че новите знаци през 2023 година ще причинят по-голямо повишаване. " Може да достигнем цена от над 5 лв. за литър гориво. Една от аргументите е новата политика на Европейски Съюз във връзка с акциза на горивата - до момента беше върху 1000 литра гориво, а оттук насетне - като стойност на сила. Това ще докара от покачване от над 1 лев за всеобщите горива. При пропан-бутана и метана ще се стигне даже до доста по-голям растеж ", изясни той.

По думите му България употребява съвсем напълно съветски петрол, само че това не се отразява на цените на колонките. Причината - няма диверсификация на източниците, нито на складовете на горива. " Докато потреблението не намалее, цените ще порастват ", безапелационен е Кръстев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР