Цените на газа в Европа за първи път от началото

...
Цените на газа в Европа за първи път от началото
Коментари Харесай

Цените на газа в Европа рязко паднаха

Цените на газа в Европа за първи път от началото на октомври паднаха под хиляда $ за хиляда кубически метра, демонстрират данни на борсата ICE Futures, представени от РИА.

Ноемврийските фючърси на холандския показател TTF (най -ликвидният европейски хъб) започнаха да се търгуват на към 1260 $ за хиляда кубически метра, а до 09:13 часа тази заран те набъбнаха до 1370 $. След това последва срив - в 10:22 се търгуваха на 981,1 $. Това е 24% под цената от сряда, отбелязва организацията.

Към 10:34 още веднъж имаше леко нарастване - до 1 079,5 $ , което е доста по-ниско от цените в предходните дни.

През последните седмици се следи голям растеж на цените на европейския газов пазар - в случай че при започване на август скъпите бумаги за доставка на гориво се търгуваха на 515 $ за хиляда кубически метра, то месец по -късно те набъбнаха до 614 $, в края от септември удвоиха цената си, а през последните три дни се приближиха до 2 000$.

Експертите изясняват това с ниското равнище на запълване на оборудванията за предпазване на газ, лимитираното предложение от главните снабдители и огромното търсене на полутечен природен газ в Азия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР