Цените на газа на едро в Нидерландия се понижиха, след

...
Цените на газа на едро в Нидерландия се понижиха, след
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа спада заради намалено търсене


Цените на газа на едро в Нидерландия се намалиха, откакто предходната седмица доближиха най-високите си стойности от март. Търсенето на синьо гориво понижа и търговците записаха облаги при относително слаба интензивност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пазарите във Англия са затворени поради формален празник.

Цената на септемврийските фючърси на разпределителния център TTF в Нидерландия понижа с 6 евро до 300 евро за мегаватчас към 09:40 часа по Гринуич (12:40 българско време), сочат данни на анализаторската компания " Рефинитив " (Refinitiv).

Договорите за доставка през октомври се търгуваха при цена 309 евро за мегаватчас, което е понижение с 37,5 евро или към 10 на 100. 

" Все още получаваме доста полутечен природен газ, както и тръбен газ, в доста страни хранилищата са цялостни или покрай запълване " което понижава търсенето " сподели европейски търговец на синьо гориво пред Ройтерс.

Европейските газови складове са цялостни на равнище от 79,3 на 100, което е покрай поставената цел за нагнетяване до 80 на 100 до 1 ноември.

Същевременно потоците на съветски газ по тръбопровода " Северен поток-1 " през днешния ден се покачиха, до момента в който газоподаването в източна посока по " Ямал-Европа " - от Германия към Полша, понижа.

" Газпром " ще спре доставките на природен газ за Европа по " Северен поток-1 " в продължение на три дни - от 31 август до 2 септември, с цел да извърши поддръжка на оборудването, а специалисти са загрижени, че поддаването може да не се възобнови. 

На този декор немският стопански министър Роберт Хабек съобщи, че чака цените на синьото гориво скоро да спаднат, защото страната реализира прогрес по задачите за съхранението му, и няма да би трябвало да заплаща високите цени, които се следят сега. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР