Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната

...
Цените на двата основни сорта петрол в рамките на сутрешната
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават слабо във вторник

Цените на двата съществени сорта нефт в границите на утринната търговия във вторник, на 13 февруари се покачват едва като участниците на пазара правят оценка вероятностите за търсенето на гориво и рисковете от казуса с доставките от Близкия изток.

Цената на априлските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към публикуването е на равнище от 82,14 $ за барел, което е с 0,14 $ или 0,17 % над цената при затварянето на предходната сесия. В понеделник договорите се намалиха с 0,19 $ до 82 $ за барел.

Фючърсите за март за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се котират при цена от 77,07 $ за барел – плюс 0,15 $ (0,19 %). При затваряне на предходната сесия договорите за този вид се усилиха с 0,8 $ до 76,92 $ за барел.

Анализаторите обръщат внимание на думите на министъра на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан, който през почивните дни съобщи, че „ развиването на събитията в бранша Газа се движат към дипломатическо решение “, което даде на вложителите нови очаквания за спад на напрежението в Близкия изток.

Пазарът чака още, че Федералният запас ще резервира за по-дълъг интервал от упования по-високите лихвени равнища. Това от своя страна се отразява върху прогнозата за търсене на първични материали и играе ролята на отрицателен фактор за котировките на петрола, разясняват наблюдаващи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР