Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта, 24

...
Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта, 24
Коментари Харесай

Петролът продължава да поевтинява

Цените на двата съществени сорта нефт в понеделник сутринта, 24 април не престават да се намаляват, без значение от слабото покачване, следено в границите на петъчната търговия.

Котировката на фючърсите за юни за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures спада до 80,62 $ за барел – с 1,04 $ или с 1,27 %.  В петък договорите се покачиха д 0,56 $ или с 0,7 % до 81,66 $ за барел.

Цената на юнските фючърси за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) е на равнище от 76,81 $ за барел, спадайки с 1,06 $ или с 1,36 %.   При затваряне на търговията в петък цената по договорите се усили с 0,5 $ или с 0,7 % до 77,87 $ за барел.

През предходната седмица котировките на вид Brent спаднаха с 5,4%, а на WTI – с 5,5%.

В петък котировките се покачиха, само че като цяло за седмицата спаднаха с над 5 на 100.

Участниците на пазара се притесняват, че по-нататъшното усилване на паричната политика от страна на Федералния запас и другите централни банки може да провокира утежняване на положението на международната стопанска система, а и надлежно понижаване на търсенето на горива, означават анализаторите от Trading Economics. Тези фактори от своя страна компенсират предстоящото възобновяване на стопанската система на Китай, означават от своя страна от MarketWatch.

Както означават и други наблюдаващи позитивна мотивация на петролния пазар липсва и растеж надали може да се чака.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР