Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта се

...
Цените на двата основни сорта петрол в петък сутринта се
Коментари Харесай

Петролът стартира със слаб спад на цените


Цените на двата съществени сорта нефт в петък сутринта се намаляват на фона на запазващата се неустановеност от изхода на срещата на президентите на Съединени американски щати и Китай Доналд Тръмп и Си Дзинпин в границите на G20.

Тази заран августовският контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се котира при цена от 66,27 $ за барел или минус 0,33 %. Договорът за септември се намалява с 0,38 % - до 65,42 $ за барел.
По време на търговията в четвъртък августовският фючърс за Brent приключи при цена от 66,55 $ за барел.

Фючърсът за август за петрола вид WTI на NYMEX е на равнище от 59,15 $ за барел – спад от 0,38 %. При предходната търговия WTI нарастна до 59,43 $ за барел.

От началото на юни цената на Brent бележи покачване от съвсем 3 %, до момента в който цената на WTI скача с цели 11 %.

Влияние през тази седмица върху петролния пазар оказа равнището на запасите от нефт в Съединени американски щати, които съгласно данните на EIA през предходната седмица са спаднали с 12,79 млн. барела.

Ключова тематика за международните пазари остава идната среща сред водачите на Съединени американски щати и Китай в границите на започващата среща на G20 в Осака, Япония. С не по-малък интерес се чака и срещата сред президентите на Съединени американски щати и Русия – Доналд Тръмп и Владимир Путин, изключително на фона на предстоящите наказания на Съединени американски щати против газопроводите „ Северен поток “ и „ Турски поток “. Тази заран американският президент беседва с немския канцлер Ангела Меркел, напомнят наблюдаващите.

Инвеститорите наблюдават обаче доста деликатно срещата на Тръмп и Китай в границите на която се чака изчистване на комерсиалните несъгласия сред страните. От това зависи и дали комерсиалното помирение ще продължи.

Пазарът следи и доста деликатно подготовката на срещата на ОПЕК+, която се чака да се организира на 1 и 2 юли във Виена и на която би трябвало да се дефинира какво ще е бъдещето на съглашението за ограничение на добива на нефт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР