Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък сутринта нарастват,

...
Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък сутринта нарастват,
Коментари Харесай

Петролът стартира с повишение, Brent се търгува над 72 долара за барел


Цените на двата съществени сорта нефт в четвъртък сутринта нарастват, като наблюдаващите на пазара отдават това на засилените геополитически опасности в Близкия Изток, което в частност може да се отрази отрицателна на добива на нефт.

Фючърсът за юли за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон тази заран се покачва с 0,52 % до 72,14 $ за барел. В сряда договорите се усилиха с 0,53 $ или 0,74 % - до 71,77 $ за барел.

Договорът за юли за петрола вид WTI на NYMEX нараства с 0,55 % - до 62,35 $ за барел. При предходната търговия, договорът нарастна с 0,24 $ или с 0,39 % - до 62,02 $ за барел.

Инвеститорите не престават да наблюдават деликатно обстановката към Саудитска Арабия след офанзивата на дронове и върху водопровод в страната. Във вторник ръководещите оповестиха за нахлуване на нефтопровода „ Изток-Запад “.

Във фокуса на вниманието остава и идното следващо съвещание на комисията за мониторинг към ОПЕК +, което би трябвало да се организира на 19 май, а преди този момент – на 17 май е съвещанието на техническата мониторингова комисия на ОПЕК+. През юни във Виена ще се състои срещата на равнище министри на страните от ОПЕК и отвън картела, с цел да се реши бъдещето на съглашението по ограничение на добива на нефт.

Играчите на пазара правят оценка и данните за запасите от нефт в Съединени американски щати. EIA заяви по-рано, че комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати за предходната седмица са се нараснали с 5431 хиляди барела – до 472,035 млн. барела, Резервите от бензин са спаднали с 1123 хиляди барела и са от порядъка на 225,024 млн. барела, а запасите от дестилати са се нараснали с 84 хиляди барела, достигайки до 125,647 млн. барела.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР