Цените на двата основни сорта петрол преминаха към спад след

...
Цените на двата основни сорта петрол преминаха към спад след
Коментари Харесай

Петролът поевтинява, но е на път да си върне загубените позиции

Цените на двата съществени сорта нефт минаха към спад след първичния растеж вследствие на мощните статистически данни от Китай, които поддържаха оптимизма на търговците във връзка с търсенето на енергоносители. Както излиза наяве обаче от данните и двата сорта са на път да си върнат изгубените по-рано денем позиции.

Обемът на производството през януари-февруари е повишен с 35,1 %, а на продажбите на дребно – с 33,8 %. Темповете на растеж надвишиха прогнозите на специалистите. Според данните на организация Bloomberg търсенето на нефт в Китай през януари-февруари се е нараснал с съвсем 17 % до 13,326 млн. барела дневно. При това търсенето в страната евентуално ще продължи да пораства, поради по-високото ползване на авиационно гориво. Според формалните данни авиопревозите в Китай през февруари са се нараснали три пъти повече от година по-рано.

Стойността на майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures е на равнище от 68,91 $ за барел, което е спад с 0,31 $ или с 0,45 % под цената при затварянето на предходната сесия. На процедура Brent прави опит да си върне изгубените позиции. По-рано бе регистриран спад до 68,16 $ за барел или с 1,06 $ (1,53%). Преди този спад обаче Brent в избрани моменти съумя да доближи до 70,03 $ за барел.

Фючърсите за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) са на цена от 65,42 $, което е спад с 0,19 $ или с 0,29 %. По-рано WTI спадът при WTI доближи до 64,55 $ за барел (1,06 $ или 1,62 %).

Предвид мощната динамичност нищо чудно двата сорта да завършат на плюс.

Петролът нараства решително през тази година като до момента статистиката сочи, че от началото на годината Brent и WTI са се повишили с над 30 %. Анализаторите свързват покачването с увеличеното търсене на фона на възобновяване на икономическата интензивност. Все отново най-голяма поддръжка анализаторите отдават на решението на ОПЕК+ за ограничение на добива през месец април.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР