Цените на билетите за международни въздушни пътувания се очаква да

...
Цените на билетите за международни въздушни пътувания се очаква да
Коментари Харесай

Приучване: Полетите ще останат скъпи заради недостиг на нови самолети

Цените на билетите за интернационалните въздушни пътувания се чака да останат високи това лято, най-много поради продължаващия дефицит на нови самолети, откри изследване на немския осигурител " Алианц Трейд " (Allianz Trade), сцитирано от ДПА.

Производителите се възвръщат постепенно от спада в доставките през 2020 година - първата година на пандемията, и не се чака през настоящата година да доближат световното предкризисно равнище от 1600 нови пътнически самолета, съгласно застрахователната група.

За самолетните компании това евентуално ще значи връщане към рентабилността поради мощното нарастване на търсенето след края на рестриктивните мерки, свързани с ковид, и спадащите цени на самолетното гориво.

Според изследването превозвачите ще могат да продават обособените места на доста по-високи цени, в сравнение с през 2019 година, което ще докара до повишение на техните маржини на облага. Цените на билетите за полети сред Съединени американски щати и Европа са поскъпнали приблизително с 23 % през миналата година, открива " Алианц ".

" След три години на загуби авиоиндустрията може да се върне към доходност през 2023 година - това е по-рано от предстоящото ”, сподели Мило Богертс, основен изпълнителен шеф за немскоговоряща Европа.

" Все отново неналичието на потенциал остава спънка. Това евентуално ще охлади очакванията на самолетните компании за момента. За потребителите това значи, че полетите ще останат скъпи ", добавя той. 

" Алианц Трейд " цитира прогнози на интернационалната асоциация на самолетните компании ИАТА (IATA), която чака браншът да е на плюс от 9,8 милиарда $ през 2023 година. За съпоставяне, преди пандемията самолетните компании регистрираха облаги от 26,4 милиарда $ през 2019 година с положително запълване на местата на самолетите.

Според оценките на ИАТА световният авиотрафик ще нарасне до 4,35 милиарда пасажери през настоящата година. Това би било единствено с 4 % под равнищата от 2019 година. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР