Цената на златото в сряда сутринта ще се стабилизира около

...
Цената на златото в сряда сутринта ще се стабилизира около
Коментари Харесай

Златото очаква посока от решенията на Федералния резерв

Цената на златото в сряда сутринта ще се стабилизира към равнището малко над 1780 $ за тройунция, демонстрират данните от днешната търговия. Инвеститорите чакат решението на Федералния запас на Съединени американски щати по отношение на главния лихвения % идната седмица.

Към 9:30 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се повиши с 1,9 $, или с 0,11%, до 1784,3 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценния метал се продава по 1773,81 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на мартенските фючърси за среброто се повиши с 0,23% до 22,387 $ за унция.

Следващото съвещание на Фед е планувано за 13-14 декември. След него регулаторът ще разгласи решението си за главния % и ще актуализира макроикономическите прогнози. А по-късно ръководителят на американската централна банка на Съединени американски щати Джером Пауъл ще приказва на конференция.

Според CME Group 77% от специалистите чакат регулаторът да забави темпото на повишение на лихвения % от 75 на 50 базисни пункта на фона на мощна макростатистика за икономиката на страната. Така базовата лихвена ставка ще бъде в диапазона 4,25-4,5% годишно. В същото време вложителите ще чакат спомагателни сигнали от Фед по отношение на икономическите вероятности и по-нататъшните проекти за лихвите.

Златото е сензитивно към паричната политика на регулатора, защото тя въздейства върху курса на $, от който зависи търсенето и надлежно цената на благородния метал. Традиционно повишението на лихвите и " ястребовите настроения " на Фед поддържат $, което прави златото по-малко преференциално за закупуване в друга валута и противоположното.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР