Цената на златото тази сутрин продължи да расте на фона

...
Цената на златото тази сутрин продължи да расте на фона
Коментари Харесай

Златото продължава своя ръст заради спора САЩ-Китай

Цената на златото тази заран продължи да пораства на фона на търсенето на по-надеждни активи в света поради страховете от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, демонстрират данните от борсовата търговия.

В 8.29 часа българско време цената на декемврийския фючърс на златото на Нюйоркската борса Comex се повиши с 2,35 $, или 0,15%, до 1551,35 $ за тройунция. Цената на септемврийския фючърс на среброто се увеличи с 0,28% до 18,508 $ за тройунция.

На международните пазари се следи наклонността за отвод от рискови вложения. По тази причина играчите желаят да обезопасят своите инвестиции благодарение на сигурни активи, като златото. Повод за опасения е царуващата неопределеност в комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и КНР, които хвърлят сянка върху цялата международна стопанска система.

“Очакваме по-нататъшни вести за комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин, който е един от главните мотори на пазара “, съобщи старши пазарният пълководец в CMC Markets Майкъл Маккарти, представен от Ройтерс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР