Цената на златото спада в четвъртък сутринта преди публикуването на

...
Цената на златото спада в четвъртък сутринта преди публикуването на
Коментари Харесай

Златото поевтинява в очакване на новини от САЩ

Цената на златото спада в четвъртък сутринта преди публикуването на данните за растежа на Брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати през първото тримесечие, сочат данните от днешната търговия.

Към 9:38 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с 11,1 $, или с 0,57%, до 1911,20 $ за тройунция.

Жълтите кюлчета се продават на спот пазара по 1904,10 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еeconomics.

В същото време цената на юлските фючърси за среброто се намали с 0,48% до 22,69 $ за унция.

Индексът на $ (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден сутринта нараства с 0,29%, до 103,2 пункта. По този метод, укрепването на $ прави златото по-малко налично за закупуване от притежатели на други валути.

По-късно в четвъртък пазарите чакат статистика за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, която може да повлияе на $. Анализаторите считат, че стопанската система на страната през първото тримесечие, съгласно третата, последна оценка, е повишена с 1,4% на годишна база. Втората оценка допуска нарастване на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати с 1,3%,а първата - с 1,1%.

Добрите данни за американската стопанска система могат " да отвържат ръцете на Фед " за по нататъшно повдигане на лихвите, което ще се отрази позитивно на $ и негативна върху цената на златото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР