Цената на златото бележи нови рекорди на борсата за инвестиционно

...
Цената на златото бележи нови рекорди на борсата за инвестиционно
Коментари Харесай

Макс Баклаян: България е на трето място в Европа по притежание на злато на глава от население

Цената на златото бележи нови върхове на борсата за капиталово злато, а българите се оказва, че се подреждат в Топ 3 на страните в Европа по действително притежаване на благородния метал на глава от популацията. Това заяви в изявление пред Макс Баклаян.

" Тази седмица на българския пазар има голямо търсене на физическо капиталово злато, само че има и огромно предложение от клиенти, които преди време са закупили и сега осъществят облаги ", сподели специалистът. 

Причините за връх на цените в последните няколко седмици той изясни с изборите в Съединени американски щати и войните. 

" Сега в действителност е връх цената от 2192 $ за тройунция злато. Цената на златото зависи от това, че е най-свързаният финансов актив в света. Повлиява се от изказванието на ръководителя на Федералния запас, че се обмисля понижаване на лихвите и има отражение върху златото, тъй като е промонетарна политика. Имаме и няколко топли точки – войните. По всичко проличава, че има вътрешен спор в Съединени американски щати поради изборите. За първи път от десетилетия наред както Байдън, по този начин и Тръмп упрекват другия в действителен риск за демокрацията, в случай че бъде определен. Икономическите данни от Съединени американски щати и Европа въобще не са позитивни и инфлацията въобще не е овладяна ", изясни Баклаян.

И добави: 

" От друга страна има голямо търсене, най-вече от страните членки на БРИКС за капиталово злато. Само за 2023 година те са закупили над 800 тона от централните им банки, което демонстрира извънреден интерес. Интересна наклонност е, че българите на глава от популацията като количество капиталово злато, което притежаваме, сме на челна позиция в Европа единствено след Германия и Полша ". 

Експертът изясни и механизма, който може да се назова и умозрителен, както и елементи от борсата за скъпия метал: 

" Има два пазара. Първият е на хартия, вторият е борсови фондове, където може да се играе, поемайки по-големи опасности и да се залага повече, от колкото имате. Пазарът на физическо злато, той е действителен и демонстрира действителното търсене за метала. Българите сме на трето място в Европа по действително търсене на капиталово злато ", коментира още Макс Баклаян. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР