Цената на свободата си струва да се плати. Това заяви

...
Цената на свободата си струва да се плати. Това заяви
Коментари Харесай

Джонсън вещае смразяващи последствия, ако на Путин му се размине за Украйна

Цената на свободата си коства да се заплати. Това съобщи за Би Би Си английският министър председател Борис Джонсън по отношение на помощта за Украйна.

На той акцентира, че в случай че Русия не понесе отговорност за нахлуването си в Украйна, това ще има " смразяващи " последствия и ще докара до неустойчивост.

Оприличавайки сегашния спор на провалянето на нацистка Германия през Втората международна война , Джонсън уточни, че войната е била " доста скъпа ", само че е осигурила " дълготрайна непоклатимост ".

Изявлението му идва в миг, когато украинският президент за страната си.

По видеовръзка той съобщи на водачите на Г-7, че Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна защита , с цел да успее да отблъсне съветската инвазия. Той настоя и за повече наказания, с цел да се резервира натискът върху съветския водач Владимир Путин.
 Г-7 прикани Русия за отговорност и ѝ даде обещание още наказания
Г-7 прикани Русия за отговорност и ѝ даде обещание още наказания

Лидерите на седемте страни ще продължат помощта за Украйна " колкото е належащо "

Според Джонсън " няма опция " на това да се помогне на Украйна да си възвърне своя суверенитет.

По негови думи следствията от това на Путин да му се размине за " насилственото завземане на големи части въпреки това " биха били " безусловно смразяващи ".

По отношение на икономическите резултати това би означавало дълготрайна неустойчивост и паника в целия свят, предвижда Джонсън.

Запитан дали има някакво ограничаване за размера на средствата или поддръжката, която Англия ще предложи на Украйна, той отговори: " Цената на свободата си коства да се заплати ".

Премиерът означи, че побеждаването на диктаторите във Втората международна война " лиши доста време " и е коствало " доста скъпо ", само че е донесло " десетилетия непоклатимост " и " дълготраен разцвет ".
 Зеленски: Само с по-мощно оръжие ще спрем съветските удари
Зеленски: Само с по-мощно оръжие ще спрем съветските удари

След следващия ден на сражения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР