Цената на процедурата по поставяне на моноклонални антитела при COVID

...
Цената на процедурата по поставяне на моноклонални антитела при COVID
Коментари Харесай

8 пъти увеличение на цената за вливане на моноклонални антитела предлага НЗОК

Цената на процедурата по слагане на моноклонални антитела при Коронавирус да се усили 8 пъти – от 12 лева на 100 лева Това предлага шефът на фонда проф. Петко Салчев да залегне в идващия анекс към НРД.

Идеята е процедурата да се извършва в амбулаторни условия и пациентите с Коронавирус да не лежат с дни в болница.

„ В момента за какво пациентите ги одобряват в болница, а не им слагат в амбулаторни условия моноклонални антитела и да може незабавно да се върне на работа, а не да седи 12 дни в болница с Коронавирус – тъй като цената е 12 лева за тази процедура. Затова аз предложих при слагане на моноклонални антитела процедурата да бъде 100 лева Процедурата е от 30 до 40 минути за слагане на моноклонални антитела, където в действителност тече банката и се следи пациентът. Тогава може би ще създадем по този начин, че да не влизат в болница, а да бъде прилагана тази процедура “, разяснява проф. Салчев пред сътрудниците си от Надзорния съвет на НЗОК на съвещанието на фонда от 22 юли. От думите му излиза наяве още, че той е разискал предлагането си с Министерството на здравеопазването и от ведомството не са възразили.

Надзорът разисква също по този начин увеличение на лимита в броя стентове, които могат да бъдат поставяни в едно лечебно заведение на един човек годишно.

С цялостния текст на стенограмата от съвещанието можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР