Цената на прословутата ограда по българо-турската граница ще продължи да

...
Цената на прословутата ограда по българо-турската граница ще продължи да
Коментари Харесай

Държавата ще плаща на фирми за оградата

Цената на прословутата ограда по българо-турската граница ще продължи да нараства. Депутатите от ръководещото болшинство са внесли промени в Закона за публичните поръчки, които дават „ зелена светлина “ за отпущането на държавни пари на компании, които да поддържат оборудването.

Те ще се занимават с поправянето на провалите в резултат на естествени бедствия, ще почистват канавките, водостоците, избуялата растителност, както и построената инфраструктура наоколо до оградата.

С измененията в Закона за публичните поръчки, депутатите Данаил Кирилов и Християн Митев упорстват поддръжката на оградата да се изключи от наложителните процедури за избор на реализатор. В претекстовете е записано, че задачата е да се форсира сключването на контракти, тъй като към този момент имало голям брой случаи на разрушени сектори, които няма кой да поправи.

В момента единствено построяването на възпиращото оборудване бе изключено от условията на закон за публичните поръчки. Така се избягваха опциите за обжалвания, които забавят строителството.

Не излиза наяве с какви средства ще се обезпечава поддръжката и какъв брой би коствало това. Никъде не се загатва и какъв брой пари досега е коствало възпиращото оборудване. Преди време ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов уточни, че строителството на 234 км ограда по българо-турската граница е коствало към 200 млн. лева

От ГЕРБ обясниха пред Епицентър.бг, че измененията в Закона са по гледище на „ Обединени патриоти “ и по - съответно на партия НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР