Цената на природния газ в Европа се повиши с 2,58

...
Цената на природния газ в Европа се повиши с 2,58
Коментари Харесай

С близо 3% поскъпна природният газ в Европа тази сутрин

Цената на природния газ в Европа се увеличи с 2,58 % към 10:53 часа българско време по отношение на котировките при затварянето на борсата в петък вечер. Това демонстрират данните от лондонската борса Ай Си И (ICE).

Фючърсите за април на хъба Ти Ти Еф (TTF) в Нидерландия се търгуват за 42,15 евро за мегаватчас, или за малко над 450 $ за 1000 куб. метра. Тази заран борсата отвори на цена от 42,46 евро за мегаватчас, като затвори в петък вечер при 42,09 евро за мегаватчас.

Данните демонстрират, че след поевтиняването на природния газ през предходната седмица, от 20 март се регистрира леко повишаване. На 20 март борсата затвори на цена под 40 евро за мегаватчас.

Природният газ на " Газов хъб Балкан " в сегмента " Ден напред ", с ден на доставка за през днешния ден, нарастна с 3,30 % до 86,38 лв. за мегаватчас спрямо цената му с ден на доставка за през вчерашния ден от 83,62 лв. за мегаватчас. Все отново през последните 5 дни газовата борса у нас ежедневно отчиташе понижение в цените, въпреки и минимални - общо с към 5-6 %.

На българската газова борса цените на синьото гориво през последните седмици ежедневно спадат, въпреки и минимално. За миналите пет дни понижението е общо с към 5 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР