Цената на природния газ, която Булгаргаз ще поиска за ноември,

...
Цената на природния газ, която Булгаргаз ще поиска за ноември,
Коментари Харесай

Поисканата от Булгаргаз цена на газа за ноември се очаква да е около 180 - 200 лв. за мегаватчас

Цената на природния газ, която " Булгаргаз " ще изиска за ноември, се чака да е към 180 - 200 лв. за мегаватчас. Това предвижда ръководителят на енергийния регулатор (КЕВР) Иван Иванов. Той аргументира упованията си за продължаващо поевтиняване на синьото гориво и през идващия месец:

За октомври беше избрана цена от 233,36 лева за мегаватчас, което представляваше понижение с 34% по отношение на септемврийската цена.

" Европейските газохранилища са напълнени на 91%. По тази причина, без значение от усложняващата се конюнктура в Украйна, смятам, че опциите на Владимир Путин да употребява природния газ като оръжие в тази обстановка, се изчерпаха. Освен, че Европа е готова за отоплителния сезон, само че дружно с това ще отбележа, че Германия безусловно до месец ще пусне два терминала за регазификация на северното си крайбрежие. В същото време газопровода Норвегия-Дания-Полша и нашия интерконектор са към този момент функционални и Европа се освобождава от съветския природен газ ".

До края на деня " Булгаргаз " би трябвало да внесе в Комисията за енергийно и водно контролиране заявката си за цените на природния газ за ноември, оповестява БНР
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР