Цената на газа за потребителите в Сърбия ще бъде замразена

...
Цената на газа за потребителите в Сърбия ще бъде замразена
Коментари Харесай

Сърбия замразява цената на газа до май догодина

Цената на газа за потребителите в Сърбия ще бъде замразена до май 2024 година на равнището, което ще важи от 1 ноември тази година, оповестява през днешния ден белградският вестник „ Данас “.

 

При внезапни промени на пазара държавното управление ще покрие разликата за производителите и вносителите от националния бюджет.

 

Това е планувано в Наредбата за краткотрайна мярка за ограничение на цената на газа и компенсиране на разликата в цената на природния газ, закупен от импорт или създаден в Сърбия, при положение на внезапни промени на пазара на природен газ.

 

Наредбата се отнася извънредно за количествата природен газ, предопределени за ползване на територията на Сърбия, показва изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

 

В сходство със съглашението, което Сърбия подписа с Международния валутен фонд за приемане на заем, Белград предприе поетапно нарастване на цените на газта на дребно, като най-новото ще влезе в действие на 1 ноември в размер на 10 %. Това значи, че от тази дата нататък газът ще коства 5,02 динара за киловатчас с налози и такси, писаха по-рано тази седмица сръбските медии.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР