Цената на газа се покачи с 32,5 на сто и

...
Цената на газа се покачи с 32,5 на сто и
Коментари Харесай

Цената на газа в Европа се повиши драстично след спирането на „Северен поток“

Цената на газа се повиши с 32,5 на 100 и надвиши 2900 $ за 1000 кубични метра през днешния ден за първи път от края на август на фона на цялостното прекъсване на доставките по газопровода " Северен поток ". Това демонстрират данните от лондонската борса ICE, представени от ТАСС.

Цената на октомврийските фючърси на хъба TTF в Нидерландия набъбна до 2916 $ за 1000 кубични метра или 284,465 евро за мегаватчас.

В началото на търговията, синьото гориво се търгуваше за 2853 $ за 1000 кубични метра или 279 евро за мегаватчас, отбелязвайки повишение от 30 %.

На 2 септември " Газпром " разгласи, че при техническото обслужване на последния настоящ помпен елемент на " Северен поток " са открити течове на машинно масло и холдингът е заставен да спре изцяло подаването на газ по тръбопровода за неопределен срок, с цел да ги в профил.

" Газпром " в понеделник подава за Европа, директно през Украйна, природен газ в размер 42,4 милиона кубични метра през газоизмервателната станция (ГИС) " Суджа ". Това количество е доказано от украинската страна, заяви пред публицисти представител на съветската енергийна компания, представен от ТАСС.

И в неделя размерът на изпомпване на синьо гориво по това трасе бе 42,4 милиона кубични метра.

Заявки за транспорт през станция " Сохрановка " не се одобряват, добави представителят на " Газпром ".

По-рано ТАСС, базирайки се на информацията от уеб страницата на оператора на украинската газопреносна мрежа, сподели, че преносът на съветски газ през Украйна през днешния ден може да доближи до към 42,4 милиона кубични метра.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР