Цената на договорения в САЩ газ е по-ниска от тази,

...
Цената на договорения в САЩ газ е по-ниска от тази,
Коментари Харесай

US компания има сключен договор с Булгаргаз за доставка на газ: Петков

Цената на контрактувания в Съединени американски щати газ е по-ниска от тази, на която купувахме от " Газпром ". Доставката ще бъде от американска компания, без медиатор, сред " Българгаз " и американската компания има подписан контракт. И двата кораба ще бъдат освен доставени, само че и вкарани в нашата енергийна система на цена под тази на " Газпром ". Това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на блицконтрола в Народното събрание. 

 

" Това, което до момента беше обвързано с осъществяването на газовата връзка с Гърция, с цел да имаме доставки от азерски газ, към този момент няма да е реалност. Ще можем да си получим цялото количество азерски газ още от юли, още преди връзката с Гърция да бъде финализирана. ", съобщи Петков. 

 

През цялото време се опитваха да ни кажат, че няма диверсификация, тъй като газовата връзка с Гърция не е направена, обаче се оказва, че връзката при Неа Месемврия дава цялостна опция да получаваме цялото количество азерски газ. През всички тези години диверсификация не е имало не тъй като не е могло, а тъй като не е имало предпочитание за това, съобщи още министър-председателят.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР