Целувката е процес, който носи много социални функции. Децата целуват

...
Целувката е процес, който носи много социални функции. Децата целуват
Коментари Харесай

Нейно величество целувката: Какво трябва да знаем

Целувката е развой, който носи доста обществени функционалности. Децата целуват родителите си, бабите целуват внуците си, а приятелките се целуват по бузата, когато се срещнат. Целувката не всеки път е демонстрация на сантиментални усеща или пристрастеност, само че това е подтекстът, в който тя се е утвърдила в всеобщото схващане. С помощта на една целувка е допустимо да се разсъни Спящата хубавица в приказката, а фрагментите на целуващи се влюбени стават известни по целия свят. Ето и един разговор с лекар-сексолог, с цел да разберете за какво хората се нуждаят от целувки, по какъв начин да разберем, че е идеалният миг за целувка и за какво в процеса на целувката хората постоянно затварят очи.

Защо хората се целуват?

Целувката е допиране на каквото и да било с устните, не безусловно на устните на обичания, споделя в диалог с Lenta.ru Юрий Прокопенко, сексолог, претендент на медицинските науки, член на Руското научно сексологично сдружение. Той е сигурен, че целувката предава страстта, която човек изпитва към различен човек - в това време тя може да бъде освен израз на пристрастеност.

" Целувката може да бъде друга, не безусловно поради пристрастеността. Например Леонид Брежнев се е целувал, по принцип, без да е хомосексуален, с други нехомосексуални висши лица на други страни ", изяснява специалистът. Той добавя: " Всъщност, в случай че не се стигне до това, че е имало обич, то тя ще бъде отстранена: " Да речем, че целувам обичаното си момиче, само че по същия метод целувам, да речем, обичаната си баба? Съмнително е, че бих направил това. "

Така целувката носи приятни чувства единствено в случай че и двамата сътрудници вземат участие непринудено в същата тази целувка. " В полово отношение точно с целувката нормално стартира някаква интимна връзка и въобще осъзнаването на себе си като полова персона ", - сигурен е Прокопенко. Факт е, че устните са една от ерогенните зони. Затова целувката по устните може да бъде демонстрация на пристрастеност - споделя специалистът.

В същото време целувката може да не носи безусловно никаква сантиментална конотация. " Целувката по челото е демонстрация на благосклонност, разтуха. Сексуалността тук отсъства по обществени аргументи ", споделя Прокопенко.

Процесът на целуване е нужен, с цел да покажете по някакъв метод отношението си към нещо, което се случва. Към обичаната жена - едно отношение, към обичаната баба - напълно друго, към децата - трето и така нататък Юрий Прокопенко

Как да се подготвим за целувка?

Целувката е натурален развой, само че въпреки всичко тя би трябвало да бъде готова, даже в случай че човек се целува за първи път или не знае по какъв начин да се целува.

Преди целувка можете да употребявате скраб за устни, с цел да ги извършите по-меки, както и да измиете зъбите си или да хапнете дъвка за пресен мирис.

Прокопенко споделя, че мъжете могат да се обръснат преди целувка, тъй че стърнището да не предизвиква дискомфорт и на двамата сътрудници в процеса. Но това изискване не е наложително за всички.

" Някои дами споделят, че доста повече им харесва целувката с мустакат мъж, а други считат, че и брадата доста демонстрира пристрастеността ", отбелязва Прокопенко.

Как да разберем, че сътрудникът е подготвен за целувка?

Теоретична опция за целувка на колегата постоянно има, само че си коства да сте готови за това, че нещо може да се обърка. " Да предположим, че мъжът си е помислил, че момичето е готово за целувка, докоснал я е с устни, а тя в този миг се е отвърнала - това значи, че всичко се е оказало такава мимолетна целувка, това е обикновено. Ако той безусловно я ескортира с устните си, преди тя да му обърне тил, това значи, че е решил обстановката неправилно ", изяснява сексологът.

Какви сигнали могат да подскажат, че сътрудникът е подготвен за целувка:
спокойното изражение на лицето;контакт очи в очи;скъсяване на дистанцията сред партньорите;отваряне на устните.
Преди да целунете колегата си, погледнете го в очите и се усмихнете - в случай че момчето или момичето не отвръща взор и не е дистанцирано, моментът е съвършен за целувка.

Защо хората затварят очите си по време на целувка?

Хората затварят очите си по време на целувка, с цел да засилят тактилните чувства, които се появяват при допира на устните. Факт е, че когато следим нещо образно, другите чувства се притъпяват - до този извод са стигнали откриватели от Обединеното кралство.

Когато човек интензивно употребява зрението, чувството за досег доста отслабва - участниците в опита, извършен от английски учени, били толкоз погълнати от търсенето на избрани знаци на екрана на компютъра, че не усещали някои от вибрациите от особено свързани устройства.

Сексологът обръща внимание на обстоятелството, че прегръдката и докосването са значима част от всяка, даже класическа целувка.

Целувката - като се изключи първите, може би полудетски целувки - нормално е съпроводена от прегръдка. По време на целувката използваме освен устни, само че и ръце: да вземем за пример можете да притиснете колегата си към себе си, - Юрий Прокопенко.

Колко време би трябвало да продължи една целувка?

Фиксирано време, което може да продължи една целувка, няма. По този въпрос би трябвало да се ръководите от личния си комфорт и чувство, както и да обърнете внимание на желанията на колегата, акцентира сексологът. " Целувката в любовта е демонстрация на възприятията в полов проект. Съответно дълбочината, продължителността, приятността и всичко останало зависи от възприятията ", изяснява той.

Например Тайланд държи международния връх за най-дълга целувка. През 2013 година те участваха в съревнование за най-дълга целувка, извършено в чест на Деня на влюбените. По време на целувката влюбените нямаха право да отварят устни даже за няколко секунди - даже трябваше да отидат дружно до тоалетната.

В последна сметка целувката на Екашай и Лаксан Тиранарат траяла съвсем два дни и половина.

Най-дългата целувка в света е траяла > 58,5 часа

Има ли изгода от целувката?

Целувката е единствено демонстрация на една връзка, изяснява сексологът Юрий Прокопенко. В някои обстановки обаче този развой може да донесе изгода на влюбените: " Да речем, че знам, че моята жена обича целувки тъкмо по този метод, и аз някак си към това умерено се отнасям. Ако под формата на помиряване, подарък или нещо друго позитивно, аз мина към нейния метод на целуване, това ще е от изгода и за двама ни ".

Журналистът и сексолог Владимир Шахиджанян пък е сигурен, че целувката няма практическо значение. Експертът назова целувката форма на невербална връзка - в това време означи, че този развой не носи нито психически, нито физически изгоди на участниците в него. Въпреки това той не счита, че броят на целувките би трябвало да се лимитира по някакъв метод.

Трябва да се означи, че физическите изгоди от целувката въпреки всичко съществуват, въпреки и много дребни. Сексологът Нес Купър счита, че буйната целувка може да бъде упражнение, тъй като в процеса на работа се изгарят калории.
 о
Според сексолога Нес Купър по време на минута буйна целувка се изгарят > 2 килокалории.

Експертът назовава секса доста по-ефективен тип физическа интензивност - да вземем за пример можете да се отървете от повече от 200 килокалории в продължение на половин час в позиция " масленица ".

Може ли целувката да бъде рискова?

В изявление за радиостанция " Говорит Москва " журналистът и сексолог Владимир Шахидзанян обърна внимание на заплахата, която може да донесе на човек даже най-обикновената целувка. Той изясни, че по време на целувка хората обменят хиляди микроби, които се намират по езика, в слюнката, по венците и зъбите на индивида.

Ето за какво е значимо да следите личното си положение, с цел да не болестите инцидентно различен човек посредством целувка

Друга заплаха, която съставлява целувката, са стоматологичните проблеми. Стоматологът-ортопед Раул Отхорозия изясни пред " Лента.ру ", че целувката може да се трансформира в косвена причина за появяването на кариес. Факт е, че в устата наред с други бактерии живеят и стрептококи, които могат да причинят разрушение на зъбите. Подобни проблеми обаче са вероятни единствено в случай че сътрудникът към този момент има развалени зъби и неприятен мирис. " Ако имате здрава уста и практикувате добра джука хигиена, не сте изложени на риск от кариес от целувката ", успокоява Оторозия.

~700 типа бактерии живеят в човешката уста

Целувката може да аргументи и по-сериозни проблеми - това може да се случи, в случай че не се поддържа хигиена. Има случай, при който шестмесечно бебе от Съединени американски щати е било инфектирано с херпес посредством целувка. Майката на бебето забелязала червени петна и мехури, които се появили по лицето на сина ѝ. Лекарите в болничното заведение потвърдиха, че повода за раните е вирусът на херпеса - той е бил предаден на бебето посредством целувка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР