Целуването е толкова обичайна проява на привързаност, че рядко някой

...
Целуването е толкова обичайна проява на привързаност, че рядко някой
Коментари Харесай

Международен ден на целувката: Човешки инстинкт или наследство от маймуните?

Целуването е толкоз нормална демонстрация на обвързаност , че рядко някой се замисля какво седи зад това и какви научни проучвания има по тематиката. Днес светът отбелязва Деня на целувката – 6 юли. Това е идеалното време да се показва непосредственост с обичания човек и да се пременят някои любопитни обстоятелства.

Няма значение дали ще докоснете с устни бузата на безценен другар, дали ще покажете по този метод привързаността си към член на фамилията или просто ще се насладите буйна целувка с обичания човек. Важното е хората да се целуват допустимо най-често, тъй като се оказва, че изгодите за здравето от това са доста.

Беше ми и доста забавно дали мога да намеря любовта в такава токсична среда, добави тя

Знаете ли, че с изключение на да „ пипнете “ вирус, целуването ще ви помогне да живеете по-дълго? Можете ли да повярвате, че тя ни спася от ежедневния стрес и ни държи надалеч от депресията? Питали ли сте се в миналото каква част от живота ни минава в докосването на устните на най-близкия ни човек?

Приблизително две седмици от живота на всеки човек минават в целуване. Тази фамилиарност лишава приблизително по към минута, като през това време организмът изгаря почти 25 калории. Първата си буйна целувка човек нормално получава на 14-годишна възраст.

Зад него стои Института по мехатронни технологии в Чонджу

По време на целуване се обменят потребни за организма течности, посредством които се основават антитела за противопоставяне на разнообразни болести. Тази фамилиарност оказва помощ на дамите да се избавят от ежедневния стрес и не позволява те да изпаднат в меланхолия, твърди медицината.

Любопитен е и фактът, че устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете. Според последните научни проучвания мъжете, които целуват обичания си човек всяка заран, живеят с пет години повече. Лошата вест е обаче, че по време на такава фамилиарност кръвно леко се покачва. За благополучие това е за малко.

Насладете се още веднъж на едни от най-романтичните мигове в риалитито

65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка. Лекарите открили, че навика да навеждаш главата си в избрана посока се образува още по време на развиването на плода. Знае се също по този начин, че 66% от мъжете и дамите затварят очите си, когато се целуват ,  а останалата част обичат да следят колегата.

Според Scientific American, през 60-те години на предишния век английският зоолог и създател Дезмънд Морис спекулира с това, че целувките са еволюирал табиет, завещан от държанието на маймуните. Майките примати дъвчели храна за дребните си и по-късно ги хранеха уста в уста. Морис вярвал, че това по-късно се е трансформирало в метод да се успокоят гладните деца и по-късно в последна сметка да се покаже обич и обвързаност.

Политическият протокол към този момент не е толкоз непоколебим, считат специалисти

Проучване от 2015 година открива, че целуването не е универсалният метод за изложение на предпочитание и обич. Всъщност, съгласно същото проучване, има редица култури и племена в Субсахарска Африка, Нова Гвинея и Амазонка, където хората не допират устни. В резултат на това се вършат изводите, че това е заучен развой, а не импровизиран човешки инстинкт.

Не е правилно, че ескимосите не се целуват, а единствено потриват носове. Те допират устни, помирисват се взаимно, духват въздух един против различен и едвам по-късно търкат носовете си в символ на непосредственост. Японците път в никакъв случай не си разрешават, да се целуват пред други хора. Дори младежите допират единствено за секунда устните си и бързо се отдръпват. А французите са на другия полюс – за тях целуването с език е „ сключването на съюз сред душите “.

Самият Международен ден на целувката не е единствено, с цел да се отдаде нужното внимание на този тип фамилиарност, а с цел да сближи още повече хората. Все отново тя е част и от културата и изкуството – като фамозната картина „ Целувката “ на Густав Климт.

Основната концепция, която стои зад него, е, че доста хора са не запомнили простите удоволствия. Все отново целувката е част от връзката ни – мнозина я одобряват като обществена условност, само че това не е тъкмо по този начин. Целувката може да бъде прелестно прекарване сама по себе си и е израз на обич, на интимни копнежи и на знак за обвързаност, която все по-често се подминава с лека ръка в забързаното ни всекидневие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР