Целулитът е последното, което искате да виждате по кожата си.

...
Целулитът е последното, което искате да виждате по кожата си.
Коментари Харесай

Някои храни, които помагат в борбата с целулита

Целулитът е последното, което желаете да виждате по кожата си. Той загрозява най-видимо бедрата и дупето, само че може да се появи и по други елементи на тялото. Това възпалително кожно положение е доста настойчиво и се овладява мъчно, само че намаляването на видимостта му не е невероятно.

С помощта на здравословното хранене можете значително да намалите видимостта на портокаловата кожа, да изгладите текстурата ѝ и да върнете самочувствието си.

Има някои храни, които имат прелестен резултат срещу целулит. Кои са те и за какво е значимо да ги консумирате постоянно?

Сладки картофи 

Сладките картофи са доста богат източник на витамин А, който е извънредно значим и скъп за кожата. Той е мощен антиоксидант, който подтиква синтеза на колаген, усъвършенства еластичността на кожата, изглажда неравностите по нея. Антиоксидантите в сладките картофи понижават възпалението, каквото точно съставлява целулитът.

Нар 

Този прелестен апетитен, сладостен и леко кисел плод е доста богат на антиоксиданти и полифеноли, които се борят с целулита. Противовъзпалителният темперамент на нара го прави още един превъзходен естествен артикул, подтикващ колагена и оздравителните процеси в кожата.

Слънчогледови семена 

Слънчогледовите семки са различен великолепен източник на потребни мазнини, витамини отгрупа В и фибри, които се борят с възпаленията и подхранват кожата в дълбочина.

Авокадо 

Авокадото съдържа здравословни мазнини, които са скъпи за кожата. То може да помогне за изглаждането на целулита и връщането на свежия тип на кожата, написа az-jenata.bg. В авокадото се съдържа и доста магнезий, който взе участие в синтеза на колаген, по този начин значим за положителното положение на кожата, освен за младия ѝ тип.

Цитруси 

Портокалите, лимоните, грейпфрутите са измежду най-полезните за кожата плодове. Те са доста богати на витамин С – мощен антиоксидант, който по едно и също време потиска възпаленията и подтиква синтеза на колаген. Без него усвояването на този скъп протеин от кожата е мощно затруднено.

Банани 

Бананите са доста богати на калий. Този минерал взе участие интензивно в контрола на водното наличие в тялото. Оптималните равнища на калий способстват за извеждането на непотребните течности от организма, които в доста случаи са основа за поява на целулит.

Зелени листни зеленчуци 

Зеленолистните са доста потребни за кожата и срещу целулит, тъй като също подтикват извеждането на непотребните течности от тялото. Те работят като естествен диуретик. Освен това са богати на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти, които потискат възпаленията и усъвършенстват положението на кожата.

Джинджифил 

Джинджифилът е великолепен артикул срещу целулит. Той е доста богат на антиоксиданти и фибри. Има мощни натурални противовъзпалителни свойства, поради които е потребен в доста здравословни насоки – подтиква имунната система, сърцето и кръвоносните съдове, храносмилането, обмяната на веществата, усъвършенства положението на кожата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР