Целта ни с приемането на бюджета за 2022 г. е

...
Целта ни с приемането на бюджета за 2022 г. е
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Целта ни е да осигурим условия за устойчиво нарастване на доходите

Целта ни с приемането на бюджета за 2022 година е да понижим каузи на хората, които живеят в беднотия, и да осигурим условия за стабилно повишаване на приходите.

В него се планува съществено повишение на обществените заплащания към най-уязвимите групи в обществото, които мъчно биха се справили без поддръжка от страната. Около 20 милиарда лева са планувани за обществена политика “. Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков при откриването на конференция на тематика „ Българските гласове за Европа: поддръжка на уязвимите и ромите “, проведена от Българска телеграфна агенция. 

Той акцентира, че бюджетът на Министерството на труда и обществената политика е повишен с близо 350 млн. лева, което ще даде опция за по-голяма поддръжка за деца, млади фамилии, работещи, безработни, пенсионери, хора с увреждания.

Министър Гьоков напомни, че от 1 април 2022 година минималният дневен размер на компенсацията за безработица се усилва от 12 на 18 лева Максималният дневен размер нараства от 74,29 лева на 85,71 лева В политиката за хората с увреждания размерът на обществените разноските се усилва с 280,2 млн. лева по отношение на 2021 година и доближават до над 983 млн. лева Над 50 млн. лева в допълнение се плануват за погашение на целеви помощи за отопление.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР