Целта на вота на недоверие беше да се критикува това

...
Целта на вота на недоверие беше да се критикува това
Коментари Харесай

Социолог: Липсата на политически опит в местните избори беше видяна като предимство

Целта на вота на съмнение беше да се подлага на критика това държавно управление и да се покаже, че опозицията не го приема за законно. Предполага се, че този избор ще е един от многото.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria социологът Яница Петкова.

При Българска социалистическа партия особено това си е модел на държание, без значение дали има учредения да се приказва, че болшинството е изгубило доверието си в Народното събрание.

По-интересни са не връзките сред ръководещи и съпротива, колкото вътре в самата съдружна сглобка какви връзки се демонстрираха на яве.

 
Отсъствието на Борисов е символно. Първо демонстрира ясна непоклатимост, че ръководството ще продължи, има упоритостта да се стигне до ротацията. От друга страна ясна поръчка на ГЕРБ-СДС „ каквото кажа аз, това ще стане “.
Проява на силово отношение - „ ще ви поддържа, само че няма да съм зад тила ви “.

Движение за права и свободи са един мълчалив сътрудник в това болшинство. Видно е от изявленията, най-много на Пеевски, държавното управление ще се поддържа до момента в който извършва своите отговорности и обещания към обществото, само че тези, подкрепени и от Движение за права и свободи.

Колкото повече ПП-ДБ стоят на власт, толкоз повече се вижда, че има ерозия в доверието към тях, без значение от постигнатото. Те явно имат упоритостта, само че нямат ресурса да осъществят измененията, които са възнамерявали. Всички негативи от ръководството отиват за ПП-ДБ, а всички позитиви се пишат на общата сметка, т.е. на сглобката.

 
Кампанията за локалните избори не е прекомерно черна както чакахме. Другото нещо е, че бяхме привикнали сред водачите да няма диспути. А в този момент ги има и това е потребно за обществото.
И двамата съществени претенденти за София, въпреки че те в действителност са четирима, нямат политически опит и стартира да се влиза в някаква конкретика и се засягат проблеми, които касаят хората. Липсата на политически опит беше забелязана като преимущество. Който и да завоюва ще има забавен конфликт с администрацията.

Битката за София е символна, само че действителната борба е във всяка една община.

Политическа партия нямаха време да изградят локални структури и разчитат на национална поддръжка.

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР