Целта на талибаните в Афганистан е да изведат страната от

...
Целта на талибаните в Афганистан е да изведат страната от
Коментари Харесай

Талибаните: Българи, не се бойте от нас

Целта на талибаните в Афганистан е да изведат страната от рецесията, като подсигуряват и на мъже, и на дами опция да се развиват свободно и за тази цел новият режим подава ръка на останалите страни, в това число и Съединени американски щати. Това обръщение насочи в изявление за bTV Джавад Заргар от новосъздадената комисия за връзки с медиите на ислямското придвижване.

Той беше безапелационен, че Афганистан ще живее по разпоредбите на Шариата, само че не и с цената на репресии като тези през 90-те, когато още веднъж бяха на власт: " Шариатски режим ще има, обаче предишните дейности и неточности позволени от нашите воини няма да се повторят, тъй като тогава бяхме във война, само че същински ислямски режим ще има ".

По думите му дамите са значима част от обществото и ще им се основат условия да продължат да работят, в това число в държавната администрация.

" Разлика сред съветската, британската и американската окупация няма ", безапелационен е Заргар.

В същото време, той акцентира, че талибаните са " дали прошка " на тези, които са имали военно наличие в страната и в този момент се надява дружно с тях да може да я възстановят след десетилетията на спорове.

" Даже и с американците желаеме да имаме положителни връзки и нашето обръщение към тях е и те да имат положителни връзки с нас, имайки поради ислямския Шариат и да не се намесват във нашите вътрешни работи, нашите полезности и общество. Посланието ни е към всички страни да вземат присъединяване в развиването и реорганизация на Афганистан, да не мислят отрицателно, а да мислят позитивно за нас ", сподели Заргар.

Той изясни и че на всеки, който желае да напусне Афганистан, ще му бъде предоставена тази опция.

" Ние на никого няма да попречим да напусне Афганистан. Това е тяхно неотменимо право. Разбира се, нашата молба към тях е да останат в Афганистан и да работят и да вземат присъединяване в развиването на страната ни. Ако някои желаят да напущат, ние ще им създадем условия, с цел да изоставен Афганистан и да живеят във всяка страна, където желаят. Но Афганистанците, без значение къде и в коя страна живеят като бежанци, няма да имат това почитание и успокоение като в своята страна. Ние знаем, че в случай че Афганистан е стопански развъртян и има сигурност, сънародниците ни нямаше да напущат. Ако някои желаят да се върнат назад или бъдат върнати, ние ще им създадем условия за работа и добър живот. Като държавно управление ние сме длъжни да създадем положителни условия за живот на хората и в тази връзка нямаме несъгласия с никого ", уточни още представителят на талибаните и прибавя:

Ние се обръщаме за помощ и поддръжка към Европа и изключително към българския народ: и ние сме хора също като вас, само че нашата страна е раздрана от войната и имаме доста компликации. Затова насочваме молба за помощ за нашия изстрадал народ. Ние не се намесваме във вътрешните каузи, полезности и просвета. Всяка страна има право да запази своите полезности, просвета и вяра по този начин и ние желаеме нашите полезности да бъдат съхранени. Когато американците напуснаха страната ни, унищожиха каквото имахме и оставиха безпорядък и вълнения след себе си, по тази причина имаме молба към страните от района и света да ни оказват помощ за възобновяване на Афганистан. Благодарни сме на страните, които ни помогнаха и подадоха ръка за възобновяване на нашата страна, молим и други страни да вземат участие за възобновяване и реконструкцията на Афганистан. Не се опасявайте от нас, ние не сме опасност за никого! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР