Целта на скандала „Апартаментгейт” не са местните избори, а битката

...
Целта на скандала „Апартаментгейт” не са местните избори, а битката
Коментари Харесай

Каракачанов: Целта на „Апартаментгейт” е новият главен прокурор

Целта на абсурда „ Апартаментгейт” не са локалните избори, а борбата за избора на нов основен прокурор. Това сподели пред bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

„ Направи се опит да бъдат ударени и хора от правосъдната система, за които се говореше в обществото, че са евентуални кандидати”, сподели Каракачанов.

Според него заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил косвена жертва.

„ Имам ли право да обмислям? А имам ли право да получавам информация? Имам. Така обмислям, по този начин ми се коства. Тръгна се от него, защото там тематиката с жилищата е остаряла и известна, с цел да се разсъни публичното мнение”, разяснява Каракачанов.

„ Малко се трансформира в лов на вещици – щом си на някакъв пост и би трябвало надали не би трябвало да живееш в барака. Всеки естествен жител желае да живее по-добре. За мен е значимо дали си употребявал служебното си състояние, с цел да придобиваш облаги, и дали приходите, с които си придобил тези облаги, са законни”, означи той.

Според вицепремиера абсурдът не удря устоите на ръководещата коалиция и няма предпоставки за оставката на премиера Бойко Борисов, защото държавното управление генерално добре си прави работата.

Той удостовери, че Патриотите не са съумели да се явят дружно на евроизборите, тъй като Валери Симеонов не желае „ Атака”.

Вицепремиерът разяснява и обстановката с напрежението в Габрово. „ Не одобрявам в тъмните елементи на денонощието млади българи с качулки, боксове, ножове, пили алкохол, да атакуват полицията. Не може да протестираш против циганската престъпност и както се споделя, да правиш цигански работи”, акцентира той.

„ Протести, с цел да принудиш институциите да създадат нещо и да вкарат политика по тематиката – да, само че да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката, да извадиш тоягата и да налиташ на полиция или на беззащитни хора, не го приемам”, безапелационен беше вицепремиерът.

Той акцентира също, че няма нищо общо с видеоклипа с побоя в магазин в Габрово, който след това провокира публичното напрежение. „ Не познавам самото момче. Самият продавач го е пуснал този клип, нямаме никакъв пръст в това”, означи той. Каракачанов съобщи, че е видял клипа по медиите. „ Никой не е знаел, че трима роми ще отидат, ще атакуван и ще бият един магазинер в Габрово”, уточни той на въпрос за какво сходни клипове се появяват предизборно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР