Целта на мобилизацията в Русия е да се засили контролът

...
Целта на мобилизацията в Русия е да се засили контролът
Коментари Харесай

Експерти за мобилизацията в Русия: Това е път към ескалация към войната

Целта на мобилизацията в Русия е да се ускори контролът над към този момент завзетите украински територии. Такъв разбор направиха в студиото на NOVA журналистът от вестник " Сега " Светослав Терзиев, основният редактор на OFFNews Владимир Йончев  и  политологът и съпредседател на Атлантическия съвет Момчил Дойчев. Според тях, президентът Владимир Путин може да падне от власт единствено, в случай че съветското население се обърне против него.

" Тази готовност е път към ескалация към войната ", акцентира Светослав Терзиев.

" Следващото равнище е до каква степен тези резервисти ще могат да бъдат събрани и да бъдат подготвени, с цел да бъдат хвърлени като пушечно месо на фронта в Украйна. Очевидно методът за водене на война е посочил на ръководещата съветска олигархия, че явно войната се губи. Украйна взе стратегическата самодейност и решението е, защото украинските сили са на границата с по този начин наречените национални републики – да се вкара още пушечно месо, което се набира измежду по-бедните пластове и етническите малцинства. Това обаче надали ще обърне хода на войната ", безапелационен е Момчил Дойчев.

Според Владимир Йончев  в момента се навлиза в доста кървава фаза от войната в Украйна. " С тази готовност, в случай че тези резервисти бъдат хвърлени на фронта, цифрата на жертвите от към 100 хиляди ще нарасне на няколкостотин хиляди ".

По думите на Терзиев Путин ще падне, когато руснаците изискат това.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР