Целта на кампаниите на ЧЕЗ Електро България“ АД Run Green

...
Целта на кампаниите на ЧЕЗ Електро България“ АД Run Green
Коментари Харесай

„ЧЕЗ Електро България“ АД засади първите дървета от инициативата We Do Green

Целта на акциите на „ ЧЕЗ Електро България “ АД Run Green и на We Do Green е да разпространяват потреблението на електронната фактура, като комфортен и сигурен, съвременен метод за приемане на месечните сметки, който дава и опция за персонален принос към запазване на естествената среда.
На 27 октомври 2018, тъкмо в 9 сутринта в столичния Южен парк се събраха над 360 души, които за повторно тази година станаха част от самодейността под мотото Run Green. Участниците в обичайното съботно тичане на 5kmrun.bg и представители на екипа на „ ЧЕЗ Електро България “ АД, дружно продължиха акцията на сдружението за озеленяване и показване на изгодите от потреблението на електронни фактури. Събитието е част от самодейностите, включени в акцията на „ ЧЕЗ Електро България “ АД - „ Зареждаме Ви с сила “, по време на която компанията провежда и организира събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната успеваемост.

Преди старта на бягането районния управител на ЧЕЗ за България – Карел Крал въодушевено пожела триумф на всички участници с думите „ Вие към този момент сте спечелили, дружно с всички жители на София, тъй като с помощта на вас ще засадим тези дървета. От първото тичане 366, а с днешното тичане още повече. Следващата седмица ще засадим над 1 500 дървета в село Росоман. “

.
Регионалният управител на ЧЕЗ за България – Карел Крал поздрави участниците.

Г-н Крал предложения всички да се причислят към идващия стадий на самодейността на „ ЧЕЗ Електро България “ АД. Продължението е на 2 ноември 2018 година /петък/, когато взаимно с Гората.бг и със съдействието на Югозападно държавно дружество, ще бъде направено огромно залесяване на опожарени преди този момент 5 дка горска повърхност. Ще бъдат засадени повече от 1 500 дървета в региона на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област. Регионалния управител обърна особено внимание на изгодите от електронната фактура, която с изключение на, избавя дървета, икономисва и нездравословните излъчвания във въздуха, които се получават при производството на хартия и превозването. Засаждането на дървета е самодейност на „ ЧЕЗ Електро България “ АД, която има своя дълготраен резултат за околната среда и основава отношение към опазването й и грижата за нея, добави господин Крал.

Фрог нюз попита на господин Крал и представителите на „ ЧЕЗ Електро България “ АД по какъв начин с изключение на със спортни събития като 5kmrun разпространяват акцията си за отговорно отношение към околната среда.

„ Не за първи път организираме сходни събития. Различният формат и благородната идея стимулират хората в избора им на комфортни, надеждни и сигурни услуги, които щадят и опазват естествените запаси и обезпечават ефикасното и целесъобразното им прилагане “, споделиха от сдружението. Някои от другите сполучливи и известни акции, които показват опазването на природата като персонална и публично значима идея са фотоконкурсът и галерия „ Не позволявай дърветата да станат дървесина “, акцията „ Запазете хартията за детските рисунки “, просветителната самодейност „ За децата и силата “, както и партньорството на ЧЕЗ в „ Заедно за зелена София “. Опитът демонстрира, че в подобен формат и с такива сътрудници, събитията предизвикат огромен интерес.

И през днешния ден децата бяха част от събитието, като те бягаха два километра и стартираха час след възрастните, както е традицията на 5kmrun. Емоциите при малчуганите са много-по огромни, тъй като множеството от тях са тук с родителите си, които към този момент са бягали 5-те километра.

.
Стартът на възрастните. Броят на участниците в Run Green 2 тази събота способства ЧЕЗ Електро България да добави още 375 дървета.


.
Стартът на децата.

Една от задачите на самодейността We Do Green е да разпространява потреблението на електронната фактура, като комфортен и сигурен, съвременен метод за приемане на месечните сметки, който дава опция за персонален принос към запазване на естествената среда.

Фрог нюз попита двама от обичайните участници в 5kmrun.bg, които участваха в събитието дружно с децата си, какви фактури употребяват – хартиени или електронни. Те споделиха, че към момента не употребяват електронни, само че откакто са станали част от тази акция и още повече, че поради присъединяване им ще бъдат засадени дървета ще трансформират типа на фактурите си.

До момента клиентите на „ ЧЕЗ Електро България “ АД, употребяващи по-модерния и екологичен електронен вид на фактура са повече от 400 хиляди. Те дадоха своя принос в запазване на околната среда, като с избора си избавиха от изсичане над 3 550 дървета, икономисаха над 32 милиона листа хартия, или почти 273 тона хартия и 682 мегават часа електрическа енергия, нужна за производството им.

.
В бягането участваха цели фамилии.

Днешното събитие имаше своето продължение след бягането в Южния парка, а точно в 11:00 ч. на бул. „ Черни връх “ в София, участници в бягането и чиновници на ЧЕЗ в България засадиха първите 10 дървета – каталпи и дъб, от плануваните за засаждане тази есен на територията на Западна България.

.
Регионалният управител на ЧЕЗ за България – Карел Крал /отдясно на снимката/ и Леон Връшка – основен финансов шеф на ЧЕЗ България, дружно с доброволци от „ ЧЕЗ Електро България “ АД и 5kmrun участваха в акцията по засаждането на първите 10 дървета от акцията за залесяване We Do Green. На бул. " Черни връх " бяха засадени 10 дървета от типовете дъб и каталпа.



Стартът на акцията „ Зареждаме Ви с сила “ бе даден на 14 юли 2018 година, когато „ ЧЕЗ Електро България “ АД и 5kmrun.bg организираха взаимно първото събитие Run Green, което е здравословно тичане за възрастни и деца. Броят на участниците в Run Green тогава дефинира и броя дървета – 366. Идеята тогава беше подобен брой дървета да бъдат засадени през есента от доброволци – чиновници на ЧЕЗ и жители. „ ЧЕЗ Електро България “ АД, със съдействието на gorata.bg. Отчитайки резултата от озеленяването и засаждането на дървета „ ЧЕЗ Електро България “ АД взе решение да усили този брой и плануваните за засаждане дървета тази есен към този момент са над 1 500.

Попитахме Зорница Йорданова, Директор „ Продукти и покупка на електрическа енергия “, която взе участие за следващ път персонално в бягането, по какъв начин компанията разпространява изгодите от електронните фактури за околната среда и хората пред клиенти, които не вземат участие в събития като Run Green. Г-жа Йорданова показа, че в случай че някое е пропуснал днешното тичане, към момента не е пропуснал шанса да спасите някое дърво с безвъзмездна електронна фактура, която може да бъде декларирана във всеки потребителски център на ЧЕЗ, както и на касите на Изипей, на електронния адрес на компанията www.cez.bg или пък на телефон 0700 10 010.

„ Електронната фактура може да бъде получена на имейл и по този начин даже на телефона на клиента, което е огромно улеснение за всеки клиент на ЧЕЗ. Освен това безусловно се подсигурява отбрана на персоналните данни. Друго преимущество е, че извънредно бързо стига такава фактура до клиентите – до 24 часа от издаването й. Всичко това с изключение на, че оказва помощ за запазване на околната среда икономисва време, средства и неудобства на клиента “, споделиха още от „ ЧЕЗ Електро България “ АД.

Още една от позитивните страни на електронната фактура е опцията за елементарно и практично управление на разноските. Към това се прибавя лесният достъп до личен онлайн списък отвред и когато и да е. Освен това клиентите могат да имат на едно място информация за потреблението във всички техни парцели. И не на последно място – електронната фактура е годен данъчен документ.

.
Екипът на „ ЧЕЗ Електро България “ АД, който взе участие в бягането.

Мотото на самодейностите – „ We Do Geen “, е обвързвано с опазването и грижата за околната среда и енергийната успеваемост – съществени цели на корпоративната обществена политика на „ ЧЕЗ Електро България “ АД. Всеки, който поддържа тази самодейност може да се причисли към нея. Първа на 2 ноември 2018 година, когато в землището на село Росоман, Община Божурище, със съдействието на gorata.bg, доброволци – чиновници на ЧЕЗ в България, ще бъдат засадени тези над 1 500 дървета. Това в действителност е идващото събитие от самодейността We Do Green.

Само седмица по-късно, още веднъж през ноември, взаимно със столичната Община „ Възраждане “, „ ЧЕЗ Електро България “ АД провежда и засаждане на дървета в парк „ Възраждане “. Инициативата ще разчита на от доброволци – поданици на общината и чиновници на ЧЕЗ в България.

Вижте още фотоси от събитието:

.
Задължителна загрявка преди бягането имаше, както за възрастните, по този начин и за децата.


.
Над 360 души участваха в бягането.


.
В бягането участваха и бебешки и детски колички, а някои малчугани направиха 5 километровата обиколка на колело, с цел да са дружно с родителите си.



.
Всеки финалист беше посрещан с овации.



.
Първият финиширал е постоянен участник в бягането на 5 километра.



.


Регионалния управител на ЧЕЗ за България – Карел Крал (в дясно) получи специфична фланелка на участник в 5kmrun.bg

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР