Целта на е да се превърне в енергиен транзитен коридор,

...
Целта на е да се превърне в енергиен транзитен коридор,
Коментари Харесай

Сърбия с планове да се превърне в енергиен транзитен коридор

Целта на е да се трансформира в енергиен директен кулоар, какъвто към този момент е за превозване, съобщи министърът на енергетиката Зорана Михайлович при подписването на съглашение за финансиране за построяването на сектор от Трансбалканския енергиен кулоар.

Договорът с немската банка KfW на стойност 12,8 милиона евро бе подписан за 109-километровия сектор сред Обреновац и Баина Баща, струващ 60 милиона евро, оповестява Euractiv, съобщи БГНЕС.

„ Трансбалканският кулоар е районен план със стратегическо значение, което значи непоклатимост на пазара на електрическа енергия освен в Сърбия, само че и в района, в Румъния, Черна гора, Италия. Стойността на построяването на този кулоар в Сърбия е 157 милиона евро, а общата дължина е 321 километра “, сподели Михайлович.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Освен че достави Сърбия с ваксини, Китай строи в страната мет...

Договорът е подписан от Михайлович, министъра на европейската интеграция Ядранка Йоксимович, шефа на електропреносната компания Elektromreža Srbije Йелена Матеич и ръководителя на офиса на KfW Bank в Сърбия Рудигер Хартман. Посланикът на в Белград Томас Шиб също участва на събитието.

Ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Сърбия Сем Фабрици съобщи в понеделник, че Европейски Съюз поддържа Сърбия както посредством планове в енергийния бранш, по този начин и в процеса на европейска интеграция на страната. Европейски Съюз също е подготвен да подаде ръка в подготовката за започване на договаряния по глава 15 по отношение на енергетиката, която играе основна роля за целия зелен проект, сподели Фабрици, добавяйки, че Европейски Съюз към този момент е дал разполагаем на Сърбия няколко финансови инструмента.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР