Целта е по този начин да бъде принуден Израел да

...
Целта е по този начин да бъде принуден Израел да
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев за отвлечения от хусите кораб: Целта е да се отвори втори фронт срещу Израел

Целта е по този метод да бъде заставен Израел да влезе в договаряния с Хамас. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев по отношение на похищението на товарен транспортен съд в неделя от хуси, на който има и жители от разнообразни националности, в това число и българи. С подред Керемедчиев корабът е на пристанище в Йемен и задържането му „ е акт, който цели да покаже, че действително вторият фронт против Израел е отворен. Хусите действително влизат във военни дейности. Те са добре въоръжени “.

„ Ситуацията е тежка, защото с хусите доста мъчно се договаря. Те са откъснати от света, от 8 година водят война. Иран стои зад тях, договарянията би трябвал ода станат през Иран “, счита дипломатът.
По думите му това е метод да се открие „ втори фронт против Израел. Иран стои 100 % зад тази поредна провокация, по този метод се въвличат и Съединени американски щати във военния спор. “

Според него е „ доста е допустимо да има пиратски набези и в други елементи, сега има една еуфория в мюсюлманския и арабски свят, по тази причина се подхващат от ден на ден и повече такива интервенции “.

Относно войната в Украйна, Керемедчиев разяснява, че климатът към този момент не разрешава за пълномащабна интервенция и че оттук нататък тя ще се трансформира във „ война с дронове, ще се реалокира по-скоро във въздуха “. „ Очаква ни още една тежка зима с военни спорове, за жалост “, заключи Керемедчиев.

Цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР