Целта е коалиция от 160 плюс депутати около програма за

...
Целта е коалиция от 160 плюс депутати около програма за
Коментари Харесай

Янев: Ако получим мандат, ще започнем разговорите от по-малките партии в НС

Целта е коалиция от 160 плюс депутати към стратегия за избран интервал, посочи водачът на „ Български напредък “

Ако президентът реши третият мандат да пристигна при нас, имаме проект. Започваме разговор с всяка една от парламентарно показаните партии. Ще стартираме не от най-голямата партия, а от по-малките – първа ще е „ Демократична България “. Това сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ водачът на „ Български напредък “ и някогашен длъжностен министър Стефан Янев.

Партията на Янев е най-малкото в 48-ото Народно заседание – с 12 депутати. Има спекулации, че в случай че с първия и втория мандат не може да бъде формирано постоянно държавно управление, президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на „ Български напредък “.

„ Преди да стигнем в конкретика какво би могло да се случи в третия мандат, хубаво е да изчакаме какво ще се случи в първия и втория мандат, както е по Конституция. В този смисъл положителната вест е, че въпреки всичко диалозите започнаха, има някакъв разговор сред партиите “, посочи Янев.
По думите му неговата партия е била първата, която е предложила подобен разговор, като е провела предизборната си акция без изтъкване на врагове.

Лидерът на „ Български напредък “ изясни, че стремежът ще е да се направи коалиция от 160 плюс депутати и посочи, че това може да е коалиция за избран интервал от време. Важни ще бъдат не министрите, а програмата, която ще бъде препоръчана, и за какъв интервал ще бъде изпълнена, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР