Целият свят иска да има изкуствен интелект и пазарът ще

...
Целият свят иска да има изкуствен интелект и пазарът ще
Коментари Харесай

Сам Алтман: Целият свят иска изкуствен интелект – и пазарът ще му го даде

" Целият свят желае да има изкуствен интелект и пазарът ще му го обезпечи ".

Това съобщи основният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман по време на международната си обиколка в Сингапур, представен от CNBC.

" Разполагаме с задоволително комплицирани езици, а също и с задоволително мощни компютри, с цел да можем да създадем изкуствения разсъдък все по-голям и по-голям ", съобщи Алтман пред създатели на компании, ръководители на софтуерни компании и необятната общност в Сингапурския университет по мениджмънт.

" Ще създадем моделите по-ефективни. Ще създадем доста повече чипове ", добави създателят на OpenAI.

Той обаче акцентира, че разноските за образование, т.е. действително действие, на огромни езикови модели като ChatGPT са обилни. Поради това компанията му се концентрира да направи изкуствения разсъдък допустимо най-достъпен.

" Искаме да понижим и понижим от ден на ден цената на AI. Искаме да създадем тези неща толкоз евтини, че да не ви се постанова да мислите за тях ", сподели Алтман.

" Трябва да продължим с изследователските пробиви, с цел да можем да го създадем ", добави той, представен от CNBC.

Припомняме, че предходната седмица софтуерният водач посети Индия, Китай, Южна Корея и Япония, където взе присъединяване във значими конференции и срещи.

На промишлен конгрес, проведен онлайн от Пекинската академия за изкуствен интелект, Алтман съобщи, че Китай би трябвало да поеме водеща роля в регулирането на AI и че страната " разполага с някои от най-хубавите гении в региона на AI в света ".

Той се срещна и с южнокорейския президент Юн Сук Йол и прикани Южна Корея да заеме водещо място в производството на чипове с AI. Южнокорейските производители на чипове Samsung и SK Hynix са водещи в амбициозния блян на страната към проучвания и произвеждане на полупроводници.

Сам Алтман и други софтуерни водачи наскоро предизвестиха че AI съставлява риск за изгубването на човечеството, еднакъв на този от нуклеарна война и подчертаха, че намаляването на заплахите, свързани с технологията, би трябвало да бъде световен приоритет.

Междувременно казусът беше обиден и от генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Разпространението на ненавист и неистини онлайн предизвиква " съществени световни вреди ", подхранва спорове, заплашва демокрацията и подкопава напъните за справяне с публичното здраве и изменението на климата, предизвести той, като съобщи, че въпреки светът да приема съществено предизвестията за изкуствения разсъдък, хората не би трябвало да не помнят, че цифровите платформи към този момент се употребяват за разпространяване на дезинформация.

" Тази ясна и настояща световна опасност изисква ясни и координирани световни дейности ", съобщи Гутериш, представен от Euronews.

Той възнамерява да назначи теоретичен съвещателен съвет до няколко дни, а по-късно тази година - съвещателен съвет по изкуствен интелект. Гутериш също по този начин съобщи, че ще поддържа основаването на интернационален орган за наблюдаване на изкуствения разсъдък по сходство на Международната организация за атомна сила.

Освен това, Организация на обединените нации ще създаде Кодекс за държание по отношение на интегритета на информацията в цифровите платформи преди срещата на върха за бъдещето следващата година.

Предложенията за правене на Кодекса включват ангажимент от страна на държавните управления, софтуерните компании и други лица да спрат да употребяват или поддържат дезинформацията и заричане за основаване на свободна и самостоятелна медийна среда.

Те желаят и общи протоколи по време на спорове или обществено напрежение, както и световна поредност, тъй че дезинформацията да не е по-лоша на избрани езици, само че не и на други.

" Имаме работа с бизнес, който генерира големи облаги, а в някои обстановки имаме работа и с държавни управления, които не зачитат напълно правата на индивида, тъй че това е непрекъсната борба - и в нея би трябвало да активизираме всички, които са ангажирани с интегритета на информацията в цифровите платформи ", съобщи Гутериш.

Други международни организации и държавни управления също преглеждат опцията за контролиране на изкуствения разсъдък, отбелязва Euronews.

Европейският съюз към този момент приготвя Закон за изкуствения разсъдък, който да пази от закани за здравето и сигурността и да пази главните права на индивида.

Гутериш съобщи, че Организация на обединените нации ще се опита да бъде в центъра на регулацията на изкуствения разсъдък.

" Това изисква и ангажираността на самите платформи и на самите основатели на изкуствен интелект, само че ние ще създадем всичко допустимо, с цел да реализираме позитивен прогрес в тази стратегия. ", добави той.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР