Целият шум около видеозаписа, направен при машина за гласуване, има

...
Целият шум около видеозаписа, направен при машина за гласуване, има
Коментари Харесай

Денков: Целият шум около видеозаписа има за цел отново да постави под въпрос машинния вот

Целият звук към видеозаписа, изработен при машина за гласоподаване, има за цел още веднъж да сложи под въпрос машинния избор. Всъщност в този случай става дума за документиране на инспекция на машините, което е наложително съгласно вътрешните правила на Министерството на електронното ръководство (МЕУ) за дейностите, свързани с машините за гласоподаване. Записът е част от документите за осъществените проби. „ Така че от цялата информация, която имам, няма безусловно нищо притеснително. Вотът по никакъв метод не е злепоставен “, разяснява министър председателят акад. Николай Денков пред публицисти в Брюксел. 

Той напомни, че всеки гласоподавател може да ревизира за кого е дал своя вот върху разписката от машината, преди да я пусне в урната, а след това тези „ билети “ се броят ръчно. Сигурност дава също фактът, че кодът в машините е заключен с паролите на трима членове на Централната изборна комисия (ЦИК). Без ЦИК по машините нищо не може да се промени. „ Има доста звук, само че малко наличие в това, което се показва като обвинявания “, заключи министър-председателят.

Според него е явно, че опозицията доста желае да употребява обстановката за нов опит да събори държавното управление. Освен това „ ГЕРБ и Движение за права и свободи от дълго време желаят да отстранен машините, тъй че може би за тях това е един комфортен метод това да се случи. “ 

Акад. Денков сигурно би желал да гласоподава с машина. „ Винаги съм дал своя вот с машина, откогато те са позволени - по-лесно и по-удобно е. Аз имам вяра на машините “, безапелационен беше министър председателят.

В отговор на журналистически въпрос той съобщи, че за възможна оставка на заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов ще се мисли след инспекцията, която би трябвало да се направи по случая.  „ Ако тя покаже, че е нарушил някакви правила, той ще бъде освободен “, сподели министър-председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР