Целият ни фокус е насочен към България и всички нейни

...
Целият ни фокус е насочен към България и всички нейни
Коментари Харесай

Зоран Заев: Целият ни фокус е към България, надяваме се през юни да ни подкрепят

„ Целият ни фокус е ориентиран към България и всички нейни институции, най-вече към българския президент Румен Радев, а също към премиера Стефан Янев, министъра на външните работи, Народното събрание и всички институции. Ние в действителност се надяваме, че през юни те ще ни поддържат да предприемем идната стъпка в интеграционния развой на Република Северна Македония ”. Това съобщи министър председателят пред кореспонденти в събота в отговор на въпрос за връзките с България, заяви МИА.
Той уточни, че със София има връзка, добавяйки, че първата намира се чака идната седмица на граничен пункт във връзка подаяние на ваксини против ковид.
 Зоран Заев поздрави по телефона Стефан Янев за поста му на длъжностен министър председател Зоран Заев поздрави по телефона Стефан Янев за поста му на длъжностен министър председател
Министър-председателят на Република България Стефан Янев организира телефонен диалог с министър-председателя на Република Северна Македо...
„ Ще беседвам с президента през днешния ден, при завръщането му в страната и ще мога да приказвам за елементи, а нашият външен министър Буяр Османи към този момент влезе в контакт с министъра на външните работи на България. Преди два дни разговарях с премиера на България Стефан Янев и ние се договорихме за идващите диалози. Очакваме идната седмица да имаме първата среща на граничния пункт ”, сподели Заев.
Той изрази убеденост, че ще бъде проведена среща на министър председателите, външните министри, с цел да работят по детайлите на решението. „ Както споделих, това е двустранен въпрос. Двете другарски страни би трябвало да покажат рационалност в името на бъдещето, децата и бъдещите генерации. Ние би трябвало да намерим решение, тъй че Северна Македония, след шестнадесет и половина години, да може да направи идната стъпка ”, съобщи Заев след представянето на проект за вложения за интервала 2021-2027 година в държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР