Целият борд на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка,

...
Целият борд на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка,
Коментари Харесай

Бордът на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка

Целият ръб на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка, до момента в който държавното управление се пробва да откри излаз от задълбочаващата се допинг рецесия в страната преди Олимпийски игри в Япония. Федерацията (РУСАФ) и съветското спортно министерство оповестиха, че бордът предава пълномощията си на работна група в границите на Руския олимпийски комитет, откакто всички негови членове подадоха оставка, написа БГНЕС.

Решението е взето, “тъй като дейностите на РУСАФ не доведоха до възобновяване статута на федерацията в атлетиката " и до „ обезпечаване на присъединяване на чисти съветски спортисти в интернационалните и локални надпревари ", се споделя в взаимното изказване, оповестява Агенция Франс Прес. “Ясно е, че рецесията в съветската атлетика продължава към този момент пет години и това е прекомерно дълго време ", е представен да споделя министърът на спорта Олег Матицин, назначен на поста предишния месец.

Русия е осъдена от 2015 година поради допинг скандал и се бори да възвърне правата си в атлетиката. Процесът на назад приемане бе преустановен предходната година, защото Русия беше упрекната във възпрепятстване проучването на допинг тестът на състезателя по висок скок Данил Лисенко. Международната федерация по лека атлетика спря да преглежда и кои съветски спортисти могат да вземат участие на Игрите в Токио като неутрални. От Русия отхвърлят всевъзможни нередности. При новия министър Матицин Русия има време до 10 февруари, с цел да отговори по отношение на тестът на Лисенко. Руснаците са на път да пропуснат втори следващи летни Олимпийски игри след тези в Рио през 2016 година
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР