Цели четири атрактивни заглавия предлага програмата на София филм фест

...
Цели четири атрактивни заглавия предлага програмата на София филм фест
Коментари Харесай

„Рибена кост“ с Деян Донков на СФФ в Пловдив

Цели четири атрактивни заглавия предлага програмата на София филм фест в Пловдив в съботния ден. Програмата стартира със сръбския „ Как се научих да хвърча “, продължава с българския „ Рибена кост “, следва „ Вкусно “ от Франция и завършва с израелският „ Отърси се от грижите “ с Беренис Бежо.

Фестивалният ден стартира в 12:00 часа със сръбския юношески филм „ Как се научих да хвърча “ . Специално за прожекцията в Пловдив идва режисьорът Радивое Андрич, прочут на пловдивчани с обичания „ Когато порасна ще стана кенгуру “. Филмът споделя за първата целувка на 12-годишната София, получена на една видимо скучна почивка.

Следващият филм в програмата е българският „ Рибена кост “ – най-новият филм на Драгомир Шолев. В основна роля ще забележим Деян Донков. Историята преплита няколко персонални описа, които се въртят към открит на плажа мъртъв делфин. Филмът е награден за операторско майсторство на фестивала „ Златна роза “. Филмът е от 16:15 часа.

Забавна френска история предлага „ Вкусно “ от 18:30. Филмът ни придвижва в края на 18 век – горд готвач сервира неодобрено ядене на тесногръд херцог, което води до уволнението на готвача. Това дава начало на история за възмездие, разпалена пристрастеност и основаването на първия ресторант във Франция.

Фестивалният ден завършва 20:30 с най-хубавия филм на Израел за 2021г „ Отърси се от грижите “ . В него ще забележим Беренис Бежо, известна от „ Артистът “, за който е номинирана за Оскар. Историята се върти към богата вдовица, която употребява наследството си в помощ на хора в усложнение. Филмът печели премията за Най-добър филм на фестивала в Йерусалим.

Билети за всички филми за фестивала може да се вземат на касата на LUCKY Дом на киното след 16 часа в делничните дни и след 10:30 в почивните дни. Цената е 8 лв., като понижения употребяват учащи и пенсионери – 6 лв., а за 35 лв. може да се вземе карта за 5 прожекции.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР