Цели 33 камиона на стойност десетки милиони на пловдивската транспортна

...
Цели 33 камиона на стойност десетки милиони на пловдивската транспортна
Коментари Харесай

33 тира на пловдивската фирма ПИМК изгоряха в огнен ад на гръцки ферибот ВИДЕО

Цели 33 камиона на стойност десетки милиони на пловдивската транспортна компания ПИМК са изгорели до основи във ферибот, който пламна край Гърция. Огненият пъкъл обгръща кораба " Еврофери Олимпия” рано тази заран, до момента в който той пътува от Гърция за Италия.

ПИМК е благосъстоятелност на предприемача Илиян Филипов и негов съучастник. Именно Филипов, който има и мощен строителен бизнес, нашумя в последните дни, откакто на стадион " Христо Ботев " и нарушени обещания. ПИМК завоюва поръчката и с 25 милиона лв. с Данък добавена стойност би трябвало да се оправи със градежа.

Иначе, на борда на ферибота е имало 288 души - 237 пасажери и 51 души екипаж. Транспортирани са и минимум 160 камиона на разнообразни фирми-превозвачи, в това число български. Пламъците обгръщат ферибота малко след отплаване и капитанът му дава заповед за евакуация в 4,30 часа сутринта. Към този час фериботът се намира покрай гръцкия остров Корфу.

Всички камиони остават на борда и са изпепелени. Шофьорите им обаче са евакуирани и избавени дружно с останалите пасажери и екипаж на борда. Според последни данни обаче липсват 11 души, които се търсят и към този миг. Няма известия всред тях да има българи.

Предстои да бъде осъществено подробно броене на избавените пасажери, които са откарани в Корфу. Най-малко един човек от избавените пък е в болница, предават гръцки медии.

Щетите са големи. Тепърва ще бъдат оценени съгласно размера, типа на тировете, както и стоката, която са превозвали.

Предстои следствие какво е довело до нещастието. Не е ясно какъв брой е останало от кораба след изпепеляващия пожар. По непотвърдена информация огънят е почнал от гаража, т.е. там, където са съхранявани камионите.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР