Цели 11 номинации за киноотличията BAFTA получи фантастичният епос „Дюн“

...
Цели 11 номинации за киноотличията BAFTA получи фантастичният епос „Дюн“
Коментари Харесай

Дюн с цели 11 номинации за кино наградите BAFTA

Цели 11 номинации за киноотличията BAFTA получи фантастичният епос „ Дюн “ – кино акомодация по романа на Франк Хърбърт от 1965 година Следващият филм с най-вече номинации - 8, има „ Силата на кучето “.

" ", който може да се похвали със звезден актьорски състав и със сюжет за междугалактическа борба за надзор на скъп запас, се кандидатира за приз за приспособен сюжет, истинска партитура и операторско майсторство, наред с други креативен и механически категории.

" Белфаст ", полуавтобиографичната черно-бяла комедийна драма на Кенет Брана, получи 6 номинации за най-големите награди за английско кино. И трите кино лентата ще се състезават за най-хубав филм на премиите, известни като BAFTA (Британската академия за кино и телевизионни изкуства), дружно с „ Пица от женско биле “ и „ Не поглеждай нагоре “.

Филмът за Джеймс Бонд „ Няма време за умиране “, римейкът на „ “ и „ Пица от женско биле “ получиха по 5 номинации.



„ Това е необикновено трогателен лист с номинации, 48 разнообразни кино лентата бяха номинирани тази година “, сподели ръководителят на BAFTA Кришненду Маджумдар пред Ройтерс.

Под напън след митингите от 2020 година BAFTA промени разпоредбите за разпределяне на наградите. Обвиненията бяха за липса на многообразие измежду номинираните и най-много, че те напълно са бели артисти. След това BAFTA усили членовете на журито, добави кръг на гласоподаване с дълъг лист и добави още категории за награди за артисти и режисьор.

Половината от номинираните за най-хубав режисьор тази година са дами: Джейн Кемпиън за „ “, Одри Диуан за „ Случване “, френска драма за незаконния аборт през 60-те години на предишния век и Джулия Дюкурно за „ Титан “.

Алеем Хан („ След любовта “), Рюсуке Хамагучи („ Карай моята кола “) и Пол Томас Андерсън („ Пица с женско биле “) също са с номинации.

Номинираните за водеща актриса са Лейди Гага за фешън драма " i ", Алана Хаим за " Пица с женско биле ", Емилия Джоунс за " CODA ", история за навършване на пълноправие за единствения чуващ член на семейство глухи и Ренате Рейнсве за сантименталната драма " Най-лошият човек на света ".



Номинирани са още Джоана Сканлан за ролята на вдовица, която открива опустошителна загадка в " After Love " и Теса Томпсън за " Passing ", филм за расовата еднаквост.

Номинираните за водеща актьорска роля включват Бенедикт Къмбърбач за ролята му на животновъд от 20-те години на предишния век в " Силата на кучето ", Леонардо ди Каприо за ролята на астронома, който обезверено се пробва да избави планетата в " Не поглеждай нагоре " и Уил Смит за ролята на бащата на тениса сестрите шампионки Винъс и Серина Уилямс в " Крал Ричард ". Актьорът от " Али и Ава " Адил Ахтар, Махершала Али ( " Лебедова ария " ) и Стивън Греъм ( " Точка на шупване " ) също имат номинации.

Наградите BAFTA ще бъдат раздадени на 13 март на гала в Лондон, откакто предходната година събитието беше напълно онлайн поради пандемията.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР