Цацаров: Необходима е мрежа от жандармерийски участъци извън градоветеПродължавам да

...
Цацаров: Необходима е мрежа от жандармерийски участъци извън градоветеПродължавам да
Коментари Харесай

Цацаров: Необходима е мрежа от жандармерийски участъци извън градовете

Цацаров: Необходима е мрежа от жандармерийски сектори отвън градовете
Продължавам да настоявам, че този модел на териториално наличие на Министерство на вътрешните работи до равнището на областен контрольор е изгубил коефициента на потребно деяние към този момент. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров на Националното заседание на Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Според мен целият модел на закона за Министерство на вътрешните работи, който касае структурата на Министерство на вътрешните работи и наличието на Министерство на вътрешните работи по места до равнище областен контрольор от дълго време е изживял своето време. Другият модел е обвързван с мрежа от модулни жандармерийски сектори на територията на цялата страна отвън градовете. Това е методът за засилено полицейско наличие, добави Цацаров. Според него, всичко друго е наливане на финанси и запас в модел, от дълго време изчерпал своето предопределение. Необходима е мрежа от териториални жандармерийски сектори отвън градовете, повтори още веднъж основният прокурор.

Призовавам за повече внимание към това, което се случва в районните ръководства и в обитаемоте места, където си мислят, че господ високо - цар надалеч, акцентира Цацаров.

За корупцията той сподели, че през вчерашния ден в изявлението си някогашният основен прокурор Никола Филчев е споделил няколко доста правилни неща – „ едното беше, че без оперативните служби на Министерство на вътрешните работи и без финансово контролните служби прокуратурата е просто едно деловодство ”.

Противодействието на корупцията, което се реализира на равнище икономическа полиция, е на безпределно незадоволително равнище. Поисках лист за настоящите разработки, изводът от този лист е цялостна тишина. Ако не е ДАНС и ГДБОП за противопоставяне против корупцията по високите етажи изключително, не може да се работи. Отчитам доста добра работа на ДАНС и ГДБОП и положително взаимоотношение със спецпрокуратурата, означи Цацаров.

Не е загадка, че забавянето на следствията е поради експертизите. Нужна е смяна в цялостния модел на Националния институт по криминалистика. Нужен ни е не теоретичен институт, а централна криминалистична лаборатория по места. Не са ни нужни дисертации, а експертизи, съобщи още Цацаров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР