Царско село победи с 1:0 у дома Пирин в среща

...
Царско село победи с 1:0 у дома Пирин в среща
Коментари Харесай

Царско село победи Пирин след гол на Венцислав Христов

Царско село победи с 1:0 вкъщи Пирин в среща от 26-ия кръг, която е последна за постоянния сезон в Първа лига.

Това значи, че благоевградчани, Ботев Враца, Локомотив София и Царско село ще играят във втората четворка в шампионата, която ще дефинира изпадащите от елита. Победа в днешния мач щеше да подсигурява присъединяване на " орлетата " в Първа лига и следващата година.

Столичани поведоха в резултата в 25-ата минута, когато Венцислав Христов се разписа от фаул от границата на наказателното поле.

В 36-ата минута Лукас Мартин стреля, само че Янко Георгиев се оправи с заплахата.

Пет минути преди почивката Александър Дюлгеров подаде за Иван Тасев, само че младият халф не затрудни Хадим Ндиае. 

Началото на втората част още веднъж беше скучно. В 57-ата минута Царско село можеше да удвои преднината си, само че шансът оказа помощ на благоевградчани. Янко Георгиев мазета топката в страничния дирек след удар на Пламен Крумов, а по-късно и Мартин Кавдански от близко прати топката в напречната греда. 

В средата на втората част Александър Дюлгеров се контузи и на негово място наложително влезе Стилиян Николов.  

Царско село реализира първата си победа през 2022 година и към този момент има актив от 16 точки на 14-та позиция, до момента в който Пирин е с 27 точки на 11-то място в класирането.

Арда Кърджали, Берое, ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив ще играят за седмото място, даващо право на присъединяване в баража за Лигата на конференциите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР