Царско село е отборът, в който настъпиха най-много промени през

...
Царско село е отборът, в който настъпиха най-много промени през
Коментари Харесай

Играчите са други, но съдбата май ще е същата

Царско село е тимът, в който настъпиха най-вече промени през зимната пауза. В един миг още в края на предходната година самото дотъкмяване на сезона като че ли бе обгърнато в цялостна мъгла. Почти целият тим, който игра в първия дял на шампионата, напусна. А в него, макар последното място в таблицата, имаше качествени и опитни футболисти. За отлепването от дъното напролет отборът от Околовръстното шосе на София ще разчита на напълно нови хора. Към днешна дата Мартин Кавдански и Божидар Томовски наподобяват единствените, които имат мачове за тима през есента и са с шансове да запишат такива и напролет.

Цялата последователност сред близкото минало и краткосрочното бъдеще към този момент ще се реализира единствено посредством тях двамата. В тима бяха взети най-вече италианци, само че има и някои по-познати български имена. Такива са Пламен Крумов от Арда, Николай Николаев от Локомотив Пд, предишният и през Левски нападател Венци Христов. Някои от легионерите пък имат към този момент опит по българските терени с екипите на други тимове. Говорим за играчи като Валентино Пулиезе, който мина през Локомотив Пд, за бразилеца Лукас Вилиан Мартинс, който беше в Арда, както и за албанеца Реди Каса, който беше част от Септември във Втора лига.
 Новият нападател на Царско село - съден от Милан, упрекнат в неистина за възрастта и задържан за обезчестяване
Новият нападател на Царско село - съден от Милан, упрекнат в неистина за възрастта и задържан за обезчестяване

Това е Юсуфа Яфа

На какво са способни всичките тези момчета плюс новите чужденци в клуба, занапред ще стане ясно. Като цяло обаче възможностите за избавление не престават да наподобяват минимални. Просто тъй като такива неща, които в този момент стават в Царско село, сме виждали към 20 пъти в много други наши клубове.

Почти постоянно обаче, с доста дребни изключения, ориста на тези отбори е била една и съща. А точно - да изпаднат в сезона с толкоз огромно текучество в редиците. Някои изпаднаха за дълго - не споделяме вечно, тъй като все в миналото може да се завърнат. Но много постоянно проблемите не свършваха със самото изпадане. Напротив, разрухата продължаваше и във Втора лига, а някои от тях дори не участваха и в нея, а непосредствено отиваха при дилетантите. Единствените отбори, които въпреки всичко реализираха задачата си и съумяха да се спасят, употребявайки над 40 играчи, бяха Марек през 2006/07, а един път към този момент го направи и клубът, който в този момент е изправен пред подобен проблем - Царско село. Преди 15 години дупничани, водени от починалия именит треньор на Славия Стоян Коцев, приключиха на 12-о място от 16 тима и оцеляха, разчитайки на общо 47 играчи за осъществяването на огромната цел. Царско село пък се избави с 42 през 2020 година, когато трябваше да мине през бараж. В него " царете " бяха водени от Любо Пенев и победиха Септември с 2:0.

Само два са клубовете, които са употребявали над 40 футболисти в границите на един сезон и са имали цел, друга от оцеляването. Това бяха Лудогорец и ЦСКА. И двата отбора се стремяха към купите надлежно през сезон 2020/21 и 2016/17. Преди години " орлите " станаха първенци, употребявайки 43 футболисти. Бройката обаче набъбна през последните кръгове, когато те пускаха пробен състав, откакто към този момент си бяха обезпечили купата. През 2016/17 пък ЦСКА, откакто към този момент бе ясно, че приключва втори, пусна титулярите да си почиват предварително, а в последния кръг против Дунав Рс излезе с младоци от тогавашния си дублиращ тим. Мачът бе изгубен с 0:1, а броят на употребяваните играчи набъбна до 40.

Дотук през есенния дял Царско село употребява 22 футболисти, а напролет действителен късмет за дебют с екипа на отбора досега имат 21. Така клубният връх на отбора ще бъде строшен, а националният - на Раковски Рс, който употребява 57 играчи през сезон 1996/97, към този момент най-малко ще остане подобен още дълго време. Остава единствено да забележим дали

ориста на Царско село ще е по-различна спрямо предходните отбори с огромно текучество. Поне към този момент шансове за огромен поврат и избавление наподобяват дребни.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР