Църквата, като не се намесва в политиката, трябва да дава

...
Църквата, като не се намесва в политиката, трябва да дава
Коментари Харесай

Патриарх Кирил в Албания: Църквата трябва да дава оценка на политиката, без да ѝ се меси

Църквата, като не се намесва в политиката, би трябвало да дава почтена оценка на политическите дейности, които могат да навредят на хората. Това съобщи съветският патриарх Кирил пред албански медии.
Кирил е на публично посещаване в Албания - първото, което е правил до момента, прецизира БГНЕС. На него той акцентира, че единствено религията може да пребори екстремизма.
" Религията и политиката не могат да бъдат двете страни на един орден, това са феномени от напълно друг порядък. (...) В центъра на религиозното обръщение е човешката душа, неговото схващане, нравствеността ", означи патриархът. " Но аз съм надълбоко уверен, че църквата има право на нравствена оценка на една или друга политика, на едни или други политически дейци. Именно поради това, с цел да запазим в това число и своите вярващи от такива политически дейци, които могат да им причинят духовна или материална вреда ", добави той.
" Религиозното обръщение е ориентирано към това, да помогне на индивида да живее почтено на този свят, без да прави неточности, без да унищожава своята лична персона и живота на другите хора ", заключи патриархът.
Учудващо или не, главата на Руската православна черква похвали албанската черква за " устойчивостта " по времето на комунизма в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР