Църковното настоятелство при храм Св. Атанасий организира тържествен концерт в

...
Църковното настоятелство при храм Св. Атанасий организира тържествен концерт в
Коментари Харесай

Хорът на варненския храм Св. Атанасий ще изнесе специален концерт в Градската галерия

Църковното настоятелство при храм „ Св. Атанасий ” провежда церемониален концерт в чест на  180 годишнината на храма и 15 години от основаване на църковния хор. Той ще се организира на 24.11.2018 година от 17.00 ч. в концертната зала на Градската Художествена изложба.

В него с изключение на църковния хор ще вземат присъединяване детски хор „ Ангели ”, Народен хор при НУИ „ Добри Христов ” с диригент доцент Йорданка Неделчева и солисти: Петя Панева, Данчо Радулов, Христина Каталиева, Камен Атанасов и Темелко Милев.

 Концертът е със специфичното присъединяване на Калуди Калудов, Анна Дитри, Станислава Марчева и Борис Луков (от тримата тенори). Църковният хор ще излезе на сцената под диригентството на Евгения Григорова и Розина Цонева, а солисти ще са: Жасмина Богословова, Светлана Рафаелян, Ралица Хаджийска, Елена Милчева, Боряна Борисова и Любомир Григоров. На рояла ще бъдат Жанета Бенун – Николаева, Марияна Григорова, Гергана Тончева и Катерина Генчева. В програмата са включени: църковни песн.

Събитието се организира с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Входът е свободен.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР