Църковното настоятелство към построения от майстор Колю Фичето храм Свети

...
Църковното настоятелство към построения от майстор Колю Фичето храм Свети
Коментари Харесай

Църква на Колю Фичето във Велико Търново се нуждае от спешен ремонт

Църковното настоятелство към издигнатия от занаятчия Колю Фичето храм " Свети Николай " във Велико Търново търси средства за незабавен ремонт, заяви БНР.
За спасяването на черквата, която е на 185 години, са нужни близо 2,8 млн. лв.. Настоятелството провежда дарителска акция и търси финансови механизми по европейските стратегии.
 Дестинация за всеки сезон - Велико Търново ви чака Дестинация за всеки сезон - Велико Търново ви чака
Велико Търново е един от най-красивите и обичани градове. Старата столица на България има доста огромна популярност и е един от градовете, кои...
Храмът " Св. Николай " в старинния великотърновски квартал " Вароша " е с доста градивни проблеми и е в спешно положение, съобщи предстоятелят свещеноиконом Славчо Иванов.
" Ние съумяхме да изготвим механически планове за реституция на храм " Свети Николай " с вътрешното оформление, проекти, които са минали на разглеждане в Министерството на културата ", разясни той.
Подадени са претенции до държавното управление и до комисията по бедствия и повреди, само че няма одобрителен отговор, показа отец Славчо.
" Търсим вид в този момент с този интервал за европейски планове към огромните общини. Търсим и съдействието на наши спомоществователи, наши ктитори ", добави духовникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР