Царевична коса се използва за облекчаване на някои здравословни проблеми.

...
Царевична коса се използва за облекчаване на някои здравословни проблеми.
Коментари Харесай

Царевична коса лекува

Царевична коса се употребява за облекчение на някои здравословни проблеми. Ето за какво при варенето на царевицата не я отстранявайте.

Лечебни свойства:

предотвратява образуването на камъни в бъбрецитедейства като натурален диуретик и предизвиква премахването на непотребната течност от тялотопонижава равнището на захарта и холестерола в кръвтабогата е на калий, който подкрепя съсирването на кръвта

Ако не желаете да консумирате царевичната свила дружно с царевицата, сварете я в малко вода. Прецедете и когато изстине пийте като чай.

Забележка: Чаят от царевична коса не се предлага за бременни дами, защото може да провокира преждевременни контракции.

Царевичната коса е известна с това, че в действителност оказва помощ доста при някои болести, както и че няма странични резултати. Чаят от царевична коса е един от най-силните естествени диуретици. Чрез потреблението на този чай количеството отделена урина може да се усили няколко пъти в границите на 24 часа без никакви нездравословни последствия. Царевичната коса има противовъзпалително деяние и пази и успокоява пикочните пътища и бъбреците.

Чаят се употребява като лек против инфекции на пикочния мехур, инфектиране на бъбреците, пикочните пътища и при инфектиране на простатата. Стимулира отделянето на урина и бактерии от организма.

Освен това, посредством отделянето на по-голямо количество урина, тялото се освобождава от непотребния фосфор и протеини, което доста понижава болките от рематизъм и подагра, както и отока на краката.

Затова в националната медицина чаят от царевична коса се употребява за изхвърляне на камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, против подагра, продължителен нефрит, против ревматизъм и ревматоиден артрит.

Вижте още: Здравословна примес за намаляване за закуска

Поради изразеното си диуретично деяние, чаят от царевична коса може да ви помогне и когато желаете да отслабнете (разбира се, с подобаващ хранителен режим и упражнения), защото с него тялото ви бързо ще изхвърли всички нездравословни субстанции. Следователно потребен е и за намаляване и при предменструален синдром.

От тялото се отделят и други нездравословни субстанции, тъй че постоянната консумация на този чай усъвършенства кръвообращението, положението на кръвта и улеснява работата на черния дроб.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР