БАНКОК (AP) — Мощна етническа въоръжена група, която се бие

...
БАНКОК (AP) — Мощна етническа въоръжена група, която се бие
Коментари Харесай

Докато етническа въоръжена група твърди, че е превзела град в западен Мианмар, мюсюлманските рохинги бягат отново

БАНКОК (AP) — Мощна етническа въоръжена група, която се бие против военното държавно управление на Мианмар в западния щат на страната Ракхайн, съобщи в събота, че е превзела град покрай границата с Бангладеш, отбелязвайки последната от поредност победи за враговете на военното държавно управление на страната.

Членове на мюсюлманското етническо малцинство рохингия в страната, цели на смъртоносно принуждение, ориентирано от армията през 2017 година, наподобява са били главните жертви на боевете в град Бутидаунг, където армията на Аракан твърди, че е прогонила силите на военното държавно управление.

Има спорни разкази за това кой е отговорен за докладваното изгаряне на града, принуждавайки жителите му Рохингия да бягат.

Конкурентните изказвания не можаха да бъдат тествани без значение, като достъпът до интернет и мобилните телефонни услуги в региона бяха най-вече прекратени.

Khaing Thukha, представител на армията на Arakan, сподели на Associated Press посредством текстово известие от неразкрито място,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР